Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν  οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Περιορίζονται οι δαπάνες για νέες γεωτρήσεις
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου που λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι παραγωγοί μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, παρόλο που οι περισσότεροι εξακολουθούν να αυξάνουν την παραγωγή καθώς επωφελούνται από την άνοδο των τιμών.
Συγκεκριμένα  μειώθηκαν κατά επτά οι πλατφόρμες εξόρυξης την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό στις 684, το χαμηλότερο  επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017,σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή 8/11/2019.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 886 ενεργές εξέδρες.
Η εξέλιξη του πετρελαίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε για 11 συνεχής μήνες, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον χαμηλών τιμών.
Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου συνέχισε να αυξάνεται εν μέρει επειδή η παραγωγικότητα των υπολοίπων εγκαταστάσεων - η ποσότητα των νέων πετρελαιοπηγών που παράγονται ανά εξέδρα - έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες λεκάνες σχιστόλιθου των ΗΠΑ.
Η Devon Energy Corp, η οποία επιδιώκει να γίνει ένας καθαρός παραγωγός πετρελαιοειδών, αύξησε την ετήσια πρόβλεψη για την παραγωγή πετρελαίου καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς διατήρησε τον έλεγχο στις δαπάνες, οι οποίες μειώθηκαν κατά 23,9% στα 1,65 δισ. δολάρια.
Ο παραγωγός σχιστόλιθου, EOG Resources Inc, ολοκλήρωσε τους στόχους του για την παραγωγή πετρελαίου τρίτου τριμήνου, αλλά περιόρισε τα κεφαλαίων του για το 2019.
Η ΕΙΑ εκτιμά ότι το αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί στα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2019 από 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018.
Ωστόσο, η αύξηση αυτή οδηγείται από μια "σημαντική επιβράδυνση", καθώς η πειθαρχία του κεφαλαίου και οι χαμηλές τιμές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας IHS Markit.

Η πρόβλεψη της IHS Markit για τη συνολική αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ εκτιμάται σε 440.000 bpd το 2020, πριν υποχωρήσει ουσιαστικά το 2021.
Η ταχεία ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί το 2022.
"Η μετάβαση από το ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης των 2 εκατομμυρίων bpd το 2018, σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών, ουσιαστικά χωρίς ανάπτυξη έως το 2021, καθιστά αρκετά σαφές ότι πρόκειται για μια νέα εποχή μετριοπάθειας για τους παραγωγούς σχιστολιθικού", ανέφερε ο Raoul LeBlanc, στην ανακοίνωση της IHS Markit.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources Co δήλωσε ότι αναμένει ότι η Permian το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πετρέλαιο των ΗΠΑ, θα «επιβραδυνθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια».
"Δεν πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να ανησυχεί πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη σχιστολιθικου σε μακροπρόθεσμη βάση", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Scott Sheffield την Τρίτη σε  αναλυτές.
Ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι το πετρέλαιο των ΗΠΑ θα φτάσει τα 16,9 εκατομμύρια bpd το 2024 από 12,0 εκατομμύρια bpd το 2019, αν και θα επιβραδυνθεί και θα φτάσει τα 17,4 εκατομμύρια bpd το 2029.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ήταν περίπου 55 δολάρια για το2020 και 52 δολάρια για το 2021.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, Cowen & Co, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι 17 από τις εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής που παρακολουθεί μετέβαλαν τις  εκτιμήσεις δαπανών για το 2020.
Η Cowen ανέφερε ότι υπήρξαν 14 μειώσεις και τρεις αυξήσεις, γεγονός που υποδηλώνει μείωση κατά 15% το 2020.
Σύμφωνα με τη Cowen οι παραγωγοί αναμένουν να ξοδέψουν περίπου 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 84,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Η Occidental Petroleum Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μειώσει τις δαπάνες για μεγάλα έργα κατά 40% το επόμενο έτος για να πληρώσει το χρέος. Στη λεκάνη Permian, οι δαπάνες θα μειωθούν κατά το ήμισυ στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και κατά το ένα τρίτο στα πεδία σχιστόλιθου του Κολοράντο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης