Ενέργεια

Η Equinor πωλεί στην Repsol περιουσιακά στοιχεία στο αμερικανικό Eagle Ford για 325 εκατ. δολ.

Η Equinor πωλεί στην Repsol περιουσιακά στοιχεία στο αμερικανικό Eagle Ford για 325 εκατ. δολ.
Η Repsol θα είναι ο νέος φορέας εκμετάλλευσης και θα έχει 100% για το περιουσιακό στοιχείο
Η νορβηγική Equinor συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά σχιστολιθικά στοιχεία στο Eagle Ford στο νοτιοδυτικό Τέξας στη  Repsol έναντι 325 εκατομμυτίων δολαρίων, σύμφωνα με την Νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου την Πέμπτη 8/11/2019.
Η εταιρεία κατέχει 69.000 στρέμματα (27.923 εκτάρια) στο σχηματισμό μέσω κοινής επιχείρησης με την Ισπανική Repsol και η παραγωγή του Eagle Ford ανήλθε σε 43.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boepd) ή 2% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής της το 2018 .
Επιπλέον, η Equinor κατέχει συμμετοχές σε μεσαία στοιχεία ενεργητικού στην περιοχή.
Η Equinor εισήλθε στο Eagle Ford μέσω μιας κοινής επιχείρησης 50-50 με την Talisman Energy το 2010, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 63% το 2015 και εκμεταλλευόμενη το σύνολο του ενεργητικού το 2016.
Σύμφωνα με τη συμφωνία της Πέμπτης, η Repsol θα είναι ο νέος φορέας εκμετάλλευσης και θα έχει 100% για το περιουσιακό στοιχείο.
Το 2017, η Equinor έλαβε απομείωση αξίας 850 εκατομμυρίων δολαρίων για το περιουσιακό στοιχείο λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη παραγωγή μετά το σχέδιό της να περιορίσει τις αποστάσεις στα 200 πόδια από τα 500 πόδια που είχαν αποτύχει.
Οι παραγωγοί σχιστόλιθου επιδιώκουν να περιορίσουν τα κενά μεταξύ των φρεατίων για να καλύψουν πληρέστερα τον σχηματισμό, αλλά ένα πολύ στενό κενό μπορεί να οδηγήσει σε αποστράγγιση του ίδιου τμήματος ενός σχηματισμού.
Το κύριο μέρος της έκτασης της Equinor στο Eagle Ford βρίσκεται επίσης στις περιοχές με υψηλό ή εξαιρετικά υψηλό υδατικό stress, ανέφερε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της για το 2018.
Οι παραγωγοί σχιστόλιθου εγχείουν μεγάλες ποσότητες νερού αναμεμειγμένες με άμμο και χημικές ουσίες σε πηγάδια για να διασπάσουν πετρώματα από σχιστόλιθο για την απελευθέρωση υδρογονανθράκων.
Το Eagle Ford αντιπροσώπευε περίπου το 15% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018. Η εταιρεία παράγει επίσης υδρογονάνθρακες από τους σχηματισμούς Marcellus και Bakken.
Σε ξεχωριστή συμφωνία, η Repsol θα αποκτήσει ένα 20% μη εκμεταλλευόμενο ενδιαφέρον με  την προοπτική ότι η Equinor θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην περιοχή Northwest Walker Ridge στον Κόλπο του Μεξικού.
Η Equinor σχεδιάζει να ξεκινήσει τη γεώτρηση αυτή πριν από το τέλος του έτους.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης