Πετρέλαιο

Σε φθίνουσα πορεία οι ένδοξες μέρες του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ

Σε φθίνουσα πορεία οι ένδοξες μέρες του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ
Σημαντικές αλλαγές προμηνύονται στις εκτιμήσεις των επενδυτών
Ολοένα και φθίνουν οι ένδοξες μέρες της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από τα σχιστολιθικά πεδία, σύμφωνα με ανθρώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας που επικαλείται το Bloomberg.
Ειδικότερα, η ανάπτυξη της εν λόγω παραγωγής θα επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, δίνοντας ώθηση στις τιμές αργού μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pioneer Natural Resources Co., Scott Sheffield.
«Δεν πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να ανησυχεί πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη σχιστολιθικών πετρωμάτων σε μακροπρόθεσμη βάση. Είμαι όλο και πιο αισιόδοξος ότι είμαστε μάλλον στο κατώτατο σημείο του κύκλου όσον αφορά τις τιμές του πετρελαίου» τόνισε ο Sheffield.

Περικοπές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στρατηγική τεράστιων βιομηχανιών όπως η Occidental Petroleum Corp., η Apache Corp., η Cimarex Energy Co. και η Pioneer που πραγματοποιούν περικοπές στους προϋπολογισμούς τους αναφορικά με τις έρευνες ανακάλυψης σχιστολιθικών κοιτασμάτων.
Από την πλευρά του, ο Mark Papa, ο οποίος δημιούργησε την EOG Resources Inc και την κατέστησε σε έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εξερευνητές πετρελαίου παγκοσμίως και τώρα διαχειρίζεται την Centennial Resource Development Inc, έχει εκφράσει τις αντίστοιχες ανησυχίες του από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Προβλέψεις

«Η επιβράδυνση θα είναι πιο δραματική σε σχέση με αυτά που αναμέναμε 9 εβδομάδες νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, ο Mark Papa ποβάθμισε την πρόβλεψη ανάπτυξης του σχιστολιθικού 2020 σε 400.000 bpd σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των 700.000 bpd στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο Sheffield εκτιμά ότι περίπου το επόμενο έτος θα προστεθούν περίπου 700.000 bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης