Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Εκλογές ΤΕΕ: Νίκη για την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του Στασινού, με ιστορικό ποσοστό

Εκλογές ΤΕΕ: Νίκη για την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του Στασινού, με ιστορικό ποσοστό
Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στασινός
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), μετά την καταμέτρηση των ψήφων που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.
Με μεγάλη παρουσία στη κάλπη, η Δημοκρατική Κίνηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 40 χρόνων τουλάχιστον στις εκλογές, καθώς έφτασε στο 39,66%.
Μετά την καταμέτρηση του 100% των εκλογικών τμημάτων, η ΔΚΜ πήρε το 39,66%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης τις τελευταίες 4 δεκαετίες, τουλάχιστον από το 1990, με το ισχύον εκλογικό σύστημα στο ΤΕΕ.
Το γεγονός αποδίδεται και ερμηνεύεται ως επιβράβευση αλλά και εντολή ευθύνης, προκειμένου να συνεχιστούν οι δυναμικές πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί από το ΤΕΕ και τον Πρόεδρο του Γιώργο Στασινό τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.
Να σημειωθεί ακόμη ότι η παράταξη ΔΚΜ που πρόσκειται στη ΝΔ, με το ποσοστό 39,66% που συγκέντρωσε, πέτυχε αύξηση κατά 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2016, που είχε λάβει 27,90%. Ταυτοχρόνως, η ΔΚΜ αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη στο ΤΕΕ καθώς παράλληλα με την πρωτιά επιτυγχάνει θεαματικές διαφορές, με υπερδιπλάσια ως υπερτετραπλάσια υπεροχή εκλογικού ποσοστού, από την δεύτερη και τρίτη παράταξη, που ακολουθούν στην εκλογική κατάταξη.
Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016 με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία αποτελεί συνέχεια της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», (με ποσοστό 9,20% από 7,31% το 2016), σημειώνοντας αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Γιώργος Στασινός: Να συνεχίσουμε με σοβαρότητα.
Μετά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Στασινός, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού. Αλλά είναι παράλληλα και εντολή να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρεθεί ξανά ο τεχνικός κόσμος στην πρωτοπορία της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, με νέες και καλές δουλειές για όλους. Υπόσχομαι ότι σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για όσα χρειάζεται η χώρα τα επόμενα χρόνια. Με νέες υπηρεσίες για τους μηχανικούς. Με εργαλεία και αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία, η κοινωνία, οι πολίτες. Θα συνεχίσουμε, όπως μέχρι τώρα, με σοβαρότητα, σχέδιο, θέληση και προγραμματισμό να φέρνουμε αποτελέσματα. Και όλοι μαζί, για το καλό του κλάδου και της χώρας, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Και θέλουμε και μπορούμε»

Οπως σχολίασε ο κ. Στασινός οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, θα συνεχιστούν για τα επόμενα 4 χρόνια, όπου οι κεντρικές κατευθύνσεις είναι οι εξής:

    αναβάθμιση του επιστημονικού και επαγγελματικού έργου των μηχανικών και του ΤΕΕ,
    δίκαιη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών και των προβλημάτων, που άφησε η μακρά περίοδος της κρίσης,
    καταλυτική συμβολή των Μηχανικών και του ΤΕΕ σε θεσμικές και επιστημονικές δραστηριότητες για τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη για να γυρίσει σελίδα η χώρα.

ΤΕΕ: Τα τελικά αποτελέσματα

    ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 12190 ψήφοι (39.66%)
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) 4646 (15.11%)
    ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ 2827 (9.20%)
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2315 (7.53%)
    Δ.Ε.Σ.Μη. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) ΕλΕΜ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 1857 (6.04%)
    ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.Α.Γ.Ε.Σ. 1447 (4.71%)
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) 1160 (3.77%)
    ΔΥΝΑ.ΜΗ.-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1188 (3.86%)
    TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 938 (3.05%)
    ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΑΚ) 568 (1.85%)
    ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ 326 (1.06%)
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ) 283 (0.92%)
    ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΕΕ 268 (0.87%)
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΕ (ΑΝΕ.ΜΗ) 194 (0.63%)
    ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 156 (0.51%)
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 119 (0.39%)
    ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ 105 (0.34%)
    ΠΕΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ 66 (0.21%)
    ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 58 (0.19%)
    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 27 (0.09%)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης