Περιβάλλον

Στα 297 δισ. ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018 για το περιβάλλον

Στα 297 δισ. ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018 για το περιβάλλον
«Οι δαπάνες για την προστασία του περιβάλλοντος παρέμειναν χαμηλότερες από τις δαπάνες των νοικοκυριών για αλκοολούχα ποτά, και καπνό στην ΕΕ» σύμφωνα με την έκθεση
Στα 297 δις. ευρώ ανήλθαν οι περιβαλλλοντικές δαπάνες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018, σύμφωνα με την Eurostat.
Ειδικότερα, οι εθνικές δαπάνες για την προστασία του περιβάλλοντος (NEEP) των μελών της ΕΕ αυξάνονται μέσο όρο κατά 2% ετησίως. Μάλιστα από το 2006 αυξήθηκαν κατά 22%.
Παράλληλα, πέρυσι ο δείκτης NEEP προς ΑΕΠ ήταν 1,9% ενώ ήταν περίπου 2% τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε η Στατιστική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι η πτώση «οφείλεται κυρίως στη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης».
Επίσης, «οι δαπάνες για την προστασία του περιβάλλοντος παρέμειναν χαμηλότερες από τις δαπάνες των νοικοκυριών για αλκοολούχα ποτά, και καπνό στην ΕΕ».
Τέλος, η Ελλάδα και η Ολλανδία ήταν οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό (1,3%) δαπανών του ΑΕΠ (2017) για την περιβαλλοντική προστασία.
Τέλος, σημαντική προσοχή έχει δοθεί και από τις επιχειρήσεις στον τομέα αυτό με πολλές δράσεις.Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, για να είναι μια εταιρεία βιώσιμη και αποτελεσματική δεν πρέπει να προσδοκά μόνο θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Πρέπει ταυτόχρονα να ελαχιστοποιεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της και τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη δραστηριότητα της. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας που θέλει ένα καθαρό περιβάλλον. Τόσο για την ίδια, όσο και ης μελλοντικές γενιές.
Μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα ανακυκλώνουν ετησίως δεκάδες τόνους χαρτιού, ηλεκτρικών συσκευών, ενώ υιοθετούν εναλλακτικές μορφές ενέργειες στα κτίρια, όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις. Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι μία από τις ενέργειες που κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης