Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Στους 12 ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες διαδηλώσεις - Πάνω από 280 οι τραυματίες

Χιλή: Στους 12 ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες διαδηλώσεις - Πάνω από 280 οι τραυματίες
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Sebastian Pinera
Στους 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων, ταραχών και λεηλασιών που είναι σε εξέλιξη εδώ και ημέρες στην Χιλή στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα επεισόδια αυτά είναι τα πιο σοβαρά που καταγράφονται στην Χιλή εδώ και δεκαετίες και μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας.
Πέρα από τους 12 νεκρούς, έχουν τραυματιστεί 239 πολίτες, οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας είναι περίπου 50.
Οι βίαιες συγκρούσεις δεν έχουν τέλος παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει κηρύξει πολλές πόλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιβάλλοντας απαγόρευση μετακινήσεων και βγάζοντας στους δρόμους το στρατό.
Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κοινωνικής έντασης ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπογραφεί ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» που θα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο Pinera υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο έχοντας να αντιμετωπίσει έναν αδυσώπητο και άγνωστο εχθρό.
«Εάν κάποιες φορές μίλησα σκληρά, το έκανα επειδή μου προκαλεί αγανάκτηση να βλέπω την καταστροφή και τον πόνο που προκαλεί η βία» υποστήριξε ο Pinera.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης