Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το νέο μεγάλο βήμα της Ρωσίας στον πετρελαϊκό κλάδο - Τα δεδομένα στις εταιρικές σχέσεις Rosneft - PDVSA

tags :
Το νέο μεγάλο βήμα της Ρωσίας στον πετρελαϊκό κλάδο - Τα δεδομένα στις εταιρικές σχέσεις Rosneft - PDVSA
Από το 2006, τα ρωσικά δάνεια στη Βενεζουέλα ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια
Έτοιμη να παραδώσει τον κρατικό πετρελαϊκό όμιλο PDVSA η Βενεζουέλα στην Rosneft της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει από την εφημερίδα «El Nacional» το πρακτορείο Tass.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κίνηση, έτσι ώστε να διαγραφεί το χρέος του Καράκας προ τη Ρωσία.
Μάλιστα, τα χρήματα που οφείλονταν στη Rosneft στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ανήλθαν στα 1,1 δισ. δολάρια (μειώθηκαν από τα 1,8 δις που ήταν στα τέλη Μαρτίου).
Από το 2006, τα ρωσικά δάνεια στη Βενεζουέλα ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ρωσία έχει γίνει ένας από τους βασικούς χρηματοδότες της Βενεζουέλας τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όμως ο Μαδούρο αδυνατεί στην παρούσα φάση να αποπληρώσει το χρέος. Ο επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft έφτασε το προηγούμενο διάστημα στο Καράκας για να συζητήσουν την κατάσταση.
 
Σύσταση επιτροπών

Παράλληλα, έχουν συσταθεί και αρκετές επιτροπές που απεστάλησαν στη Βενεζουέλα για να αξιολογήσουν την κατάσταση στην PDVSA.Η απόλυση πολλών εργαζομένων από τον πετρελαϊκό κολοσσό της Βενεζουέλας, είναι από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα, για να καταστεί βιώσιμη η επιχείρηση.
Ωστόσο, η ανταγωνιστικότητα παραμένει αμφισβητήσιμη. Οι περισσότερες από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα έχουν στοχοθετήσει ειδικά την PDVSA.
Η Rosneft είναι επίσης αντικείμενο των αμερικανικών κυρώσεων.
Η Rosneft δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα σε κοινά έργα με την PDVSA. Ωστόσο, αυτές οι δραστηριότητες φαίνεται να μην παραβιάζουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Elliott Abrams.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης