Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Gazprom: Παράθυρο για 20% μείωση των τιμών προμήθειας της Ουκρανίας με φυσικό αέριο

Gazprom: Παράθυρο για 20% μείωση των τιμών προμήθειας της Ουκρανίας με φυσικό αέριο
H παράταση της τρέχουσας σύμβασης διαμετακόμισης με την Ουκρανία εν μέσω ενημερωμένων συνθηκών της αγοράς μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom
Μείωση της τάξεως του 20% ενδέχεται να σημειώσουν οι τιμές φυσικού αερίου για την προμήθεια της Ουκρανίας σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα.
Αυτή ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του CEO της Gazprom Alexei Miller, σε συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

Σύμβαση διαμετακόμισης αερίου

H παράταση της τρέχουσας σύμβασης διαμετακόμισης με την Ουκρανία εν μέσω ενημερωμένων συνθηκών της αγοράς μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom.
Στη συνέχεια εξήγησε πως: «Από σήμερα, η Ουκρανία έχει δρόμο ακόμη πολύ να διανύσει πριν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Και εάν η Ουκρανία δεν καταφέρει να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο φορέα μεταφοράς φυσικού αερίου και έναν ανεξάρτητο ρυθμιστή μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020, η επέκταση της τρέχουσας σύμβασης θα είναι ο μόνος τρόπος ανάμεσα στις νέες ενημερωμένες συνθήκες της αγοράς».
 
Η επιδίωξη της Ουκρανίας

Υπενθυμίζεται ότι η δεκαετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών εκπνέει τον προσεχή Ιανουάριο και το Κίεβο ανησυχεί ότι η Μόσχα, η οποία επιδιώκει μια συμφωνία μικρής διάρκειας, θα μπορούσε να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως οδό διαμετακόμισης όταν οι υπόλοιποι αγωγοί ολοκληρωθούν, αφήνοντας την Ουκρανία χωρίς αέριο τον χειμώνα.
«Είναι σημαντικό για την Ουκρανία να συνάψει μια συμφωνία μακράς διάρκειας επειδή το σύστημα μεταφοράς αερίου της χώρας ξεκινάει να λειτουργεί βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης