Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τουρκία: Στόχος τα 20.000 MW εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας μέχρι το 2023

Τουρκία: Στόχος τα 20.000 MW εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας μέχρι το 2023
Η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της χώρας παρέχει δυνητική χωρητικότητα 48.000 MW αιολικής ενέργειας
Στα 20.000 MW στοχεύει να φτάσει την συνολική της εγκατεστημένη ισχύ αιολικής ενέργειας η Τουρκία μέχρι το 2023.
Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (TWEA) στο πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της χώρας παρέχει δυνητική χωρητικότητα 48.000 MW αιολικής ενέργειας.
«Η εγκατεστημένη ισχύς της αιολικής ενέργειας στην Τουρκία έχει ξεπεράσει τα 7.600 MW με 3.500 ανεμογεννήτριες. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εγχώριους πόρους για να μεταφέρουμε τις δυνατότητες ανανεώσιμης ενέργειας της Τουρκίας σε υψηλότερα επίπεδα» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Yedd.
Σημείωσε ότι η Τουρκία πρόσθεσε περίπου το δυναμικό παραγωγής αιολικών πάρκων 1.300-1.400 MW το 2016. "Ωστόσο, το επίπεδο αυτό μειώθηκε σε 495 MW το 2018 και 450 MW το 2019. Πρέπει να αναδημιουργήσουμε τον ίδιο ενθουσιασμό που έγινε αισθητός στην αιολική ενέργεια πριν από μια δεκαετία.
Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι επενδυτές στον τομέα της αιολικής ενέργειας, έχουν δύο κύριες προσδοκίες για τη βιομηχανία. Πρώτον, θέλουν να προβλέψουν τις δυνατότητες στην Τουρκία. Το δεύτερο πράγμα που θέλουν οι επενδυτές είναι να δουν τα έργα τους να υποστηρίζονται οικονομικά, καθώς οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.
«Οι μεγαλύτερες προσδοκίες για τους εγχώριους και ξένους επενδυτές στον αιολικό τομέα είναι ότι θέλουν να είναι σε θέση να προβλέψουν τα επόμενα 10 χρόνια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της TWEA.
Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες, δεδομένου ότι οι κατασκευαστές θέλουν να έχουν μια εικόνα της αιολικής βιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, υποστηρικτικές είναι και οι τράπεζες, καθώς οι ΑΠΕ θεωρούνται ένα σημαντικό πεδίο που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης