Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 11 εβδομάδων κινείται ο χρυσός - Στα 1235 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 11 εβδομάδων κινείται ο χρυσός - Στα 1235 δολάρια η ουγγιά
"Η αρχική ευφορία της προεδρίας Trump φαίνεται να βρίσκεται στο «ξεθώριασμα» και οι εκλογές στην Ευρώπη κάνουν τους επενδυτές πιο νευρικούς.
Η αβεβαιότητα λειτουργεί ανάποδα για τις τιμές», δήλωσε ο Warren Patterson, στρατηγικός αναλυτής της ING
Ο χρυσός αναρριχήθηκε  σήμερα  Δευτέρα 2/1/2017, στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, καθώς οι ανησυχίες για το πολιτικό τοπίο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ενίσχυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ήταν 0,99 %  πάνω στα 1,231.51 δολάρια η ουγγιά - γύρω από το τελευταίο επίπεδο που κινήθηκε το Νοέμβριο.
Στις  ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκε 1,06% στα 1,233.80 δολάρια η ουγγιά έχοντας ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου.
Στις 21:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1235 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 1,18%
Η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες τροφοδοτήθηκε από τις πολιτικές του Προέδρου Trump, με πιο αμφιλεγόμενη από όλες την προσωρινή απαγόρευση εισόδου των μεταναστών από επτά, ως επί το πλείστον μουσουλμανικές, χώρες.
Επίσης οι εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία φέτος, δημιουργούν επιπλέον παράγοντες ανησυχίας.
"Η αρχική ευφορία της προεδρίας Trump φαίνεται να βρίσκεται στο «ξεθώριασμα» και οι εκλογές στην Ευρώπη κάνουν τους επενδυτές πιο νευρικούς.
Η αβεβαιότητα λειτουργεί ανάποδα για τις τιμές», δήλωσε ο Warren Patterson, στρατηγικός αναλυτής της ING.
Η φυσική ζήτηση από τους καταναλωτές σε Κίνα και Ινδία εξακολουθεί να είναι αδύναμη και αρνητική για το χρυσό επεσήμανε ο Patterson
Οι καθαρές εισαγωγές της Κίνας σε χρυσό, τον Δεκέμβριο, μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015 και διαμορφώθηκαν σε  51,51 τόνους.
Εν τω μεταξύ, η ζήτηση για χρυσό στην Ινδία μειώθηκε 21,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 675,5 τόνους  καθώς οι νέοι κανόνες που υποχρεώνουν τους πελάτες να αποκαλύπτουν τους φορολογικούς τους κωδικούς για αγορές πάνω από  200.000 ρουπίες ($ 2,967) επηρέασαν την ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης