Περιβάλλον

Σπ. Κουβέλης (SDGs):Η διακυβέρνηση δεν αφορά αποκλειστικά τη δημόσια διοίκηση αλλά και τους ίδιους τους πολίτες

Σπ. Κουβέλης (SDGs):Η διακυβέρνηση δεν αφορά αποκλειστικά τη δημόσια διοίκηση αλλά και τους ίδιους τους πολίτες
O κ.Κουβέλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο συνδυασμός της ενσωμάτωσης των μεταναστών με την ικανοποίηση των αναγκών σε τοπικό επίπεδο για βιώσιμη ανάπτυξη «μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να στήσουμε μια ανθεκτική κοινωνία»
Την πεποίθηση ότι η διακυβέρνηση δεν αφορά αποκλειστικά τη δημόσια διοίκηση αλλά και τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν, εξέφρασε κατά την εισήγησή του στο 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist στην Αθήνα ο διευθυντής προγράμματος του SDGs Centre for Governance and Public Law και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.
Στο πλαίσιο αυτό, έφερε διεθνή παραδείγματα, όπως η διαχείριση κρίσης μετά το περιστατικό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία: «Οι ντόπιοι πληθυσμοί συνεργάστηκαν πολύ στενά με τις τοπικές αρχές προκειμένου να απομακρύνουν τα συντρίμμια από το τσουνάμι και υπήρχε μια άλλη κοινότητα πιο δίπλα που δεν το έκανε αυτό. Φανταστείτε τι συνέβη στη μία και τι συνέβη στην άλλη κοινότητα. Ο ρόλος των πολιτών ήταν πολύ σημαντικός».
Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο συνδυασμός της ενσωμάτωσης των μεταναστών με την ικανοποίηση των αναγκών σε τοπικό επίπεδο για βιώσιμη ανάπτυξη «μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να στήσουμε μια ανθεκτική κοινωνία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης