Πετρέλαιο

Ξεκινά σήμερα (15/10) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στο 1,04 -1,05 ευρώ η τιμή στα αστικά κέντρα

Ξεκινά σήμερα (15/10) η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στο 1,04 -1,05 ευρώ η τιμή στα αστικά κέντρα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γ.Ασμάτογλου, η τιμή θα κινείται στα 1,15-1,17 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές

«Πρεμιέρα» με χαμηλότερες τιμές έναντι της περσινής χρονιάς θα κάνει η φετινή περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, η οποία ξεκινά από σήμερα (15/10).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις στο Worldenergynews του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γ.Ασμάτογλου, με βάση τις τρέχουσες διεθνείς τιμές καθώς και την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, το καύσιμο θα ξεκινήσει να διατίθεται στα αστικά κέντρα με κόστος 1,04-1,05 ευρώ ανά λίτρο.
Όπως είναι φυσικό, τη τιμή θα είναι μεγαλύτερη σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, αγγίζοντας τα 1,09-1,11 ευρώ ανά λίτρο. Έτσι, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ, στο Καρπενήσι εκτιμάται πως το κόστος του καυσίμου θα αγγίζει τα 1,09 ευρώ ανά λίτρο.
Ακόμη υψηλότερο θα είναι το κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών. Έτσι, στα νησιά το πετρέλαιο θα κάνει «πρεμιέρα» στα 1,15-1,17 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο η μέση πανελλήνια τιμή ήταν 1,146 ευρώ. Επίσης, η προηγούμενη περίοδος διάθεσης είχε κλείσει τον Απρίλιο του 2019, με τιμή 1,136 ευρώ ανά λίτρο.

Εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα

Την ίδια στιγμή, ακόμη εκκρεμεί η υπουργική απόφαση του ΥΠΟΙΚ, αναφορικά με το ύψος στο οποίο θα κινηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, αλλά και το χρονοδιάγραμμα καταβολής του.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΠΟΠΕΚ με τον υφυπουργό Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία έχει υποβάλει σχετικά αίτημα εδώ και δύο μήνες, για να συζητηθεί το θέμα του επιδόματος αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των πρατηριούχων.
Μιλώντας πάντως στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την ενίσχυση του σχετικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ, καθώς και την προκαταβολή του ποσού στους δικαιούχους.
«Φέτος ενισχύουμε το κονδύλι κατά 10 εκατομμύρια με μία ουσιαστική διαφορά, όμως. Αντί οι δικαιούχοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν να εισπράξουν το επίδομα -γνωρίζουμε ότι πολλοί, τα πιο φτωχά νοικοκυριά, δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν γιατί αν δεν έχεις ταμειακή δυνατότητα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το μέτρο- τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Το επίδομα θα καταβάλλεται εγκαίρως και στο χέρι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης