Φυσικό Αέριο

Στα τέλη του 2019 ολοκληρώνεται η κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού TurkStream

Στα τέλη του 2019 ολοκληρώνεται η κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού TurkStream
Το έργο διεξήχθη από τη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξή του, ενώ το χρονική διάρκεια λειτουργίας του προσδιορίζεται τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια.
Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, σύμφωνα με το 11ο αναπτυξιακό σχέδιο της Τουρκίας, καλύπτοντας την περίοδο 2019-2023.
Πρόκειται σύμφωνα με το Αnadolu, για ένα πολύ σημαντικό και συνάμα σπάνιο έργο.
Ο συγκεκριμένος αγωγός διαθέτει την μεγαλύτερη διάμετρο στον κόσμο και εκτείνεται σε βάσεις 2.200 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο διεξήχθη από τη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξή του, ενώ το χρονική διάρκεια λειτουργίας του προσδιορίζεται τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια.
Παράλληλα, οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Τουρκίας υπέγραψαν τη διακυβερνητική συμφωνία για το έργο αγωγών στις 10 Οκτωβρίου 2016.
Το έργο γιγάντιων αερίων έχει συνολική χωρητικότητα 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων και θα στείλει 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία και 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά εκατό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ενδεχομένως μέσω της Βουλγαρίας, την πλέον προτιμώμενη διαδρομή για τη δεύτερη γραμμή.
Τέλος, τον περασμένο Απρίλιο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι το χερσαίο τμήμα του TurkStream αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. «Το θαλάσσιο τμήμα έχει κτιστεί, ενώ η κατασκευή του χερσαίου συνεχίζεται. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης