Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Λακκοτρύπης: Ζήτησα εξηγήσεις από την Eni - Διαβεβαίωσαν για την τήρηση του ενεργειακού προγράμματος

Λακκοτρύπης: Ζήτησα εξηγήσεις από την Eni - Διαβεβαίωσαν για την τήρηση του ενεργειακού προγράμματος
Όπως είπε ο κ. Λακκοτρύπης, κάλεσε τους εκπροσώπους της Eni στο γραφείο του για ζητήσει εξηγήσεις για το πλαίσιο, εντός του οποίου έγιναν αυτές οι δηλώσεις
Εξηγήσεις ζήτησε σήμερα το πρωί ο Υπ. Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της ιταλικής εταιρείας, ότι «αν παρουσιαστούν πολεμικά πλοία δεν κάνει γεώτρηση».
Όπως είπε ο κ. Λακκοτρύπης, κάλεσε τους εκπροσώπους της Eni στο γραφείο του για ζητήσει εξηγήσεις για το πλαίσιο, εντός του οποίου έγιναν αυτές οι δηλώσεις.
«Το πρώτο που με έχουν διαβεβαιώσει είναι ότι η δέσμευσή τους προς τη χώρα μας είναι δεδομένη, σταθερή, όπως είναι βέβαια και το ενεργειακό μας πρόγραμμα. Φαίνεται ότι ο κ. Ντεσκάλζι απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με το εάν τον ανησυχούν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο κ. Λακκοτρύπης και συμπλήρωσε:
«Η απάντησή του αφορούσε στην ασφάλεια του προσωπικού της εταιρείας. Οι προετοιμασίες για το ερευνητικό μας πρόγραμμα προχωρούν κανονικά. Έχουν υπογραφεί και οι συμβάσεις για το γεωτρύπανο που θα κάνει τις γεωτρήσεις Eni-Total».

Πηγή: sigmalive.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης