Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κ.Μητσοτάκης: Προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης και αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ του κονδυλίου

Κ.Μητσοτάκης: Προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης και αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ του κονδυλίου
«Απενεργοποιήσαμε την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ
Στην ενίσχυση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 10 εκατ. ευρώ, με την προκαταβολή του ποσού στους δικαιούχους, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.  
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η σχετική υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.
Προλογίζοντας τις σχετικές εξαγγελίες, μίλησε για μία ειδική αναφορά σε μία κατηγορία συμπολιτών μας, οι οποίοι πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια και στους οποίους πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία.
«Φέτος ενισχύουμε το κονδύλι κατά 10 εκατομμύρια με μία ουσιαστική διαφορά, όμως. Αντί οι δικαιούχοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν να εισπράξουν το επίδομα -γνωρίζουμε ότι πολλοί, τα πιο φτωχά νοικοκυριά, δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν γιατί αν δεν έχεις ταμειακή δυνατότητα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το μέτρο- τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Το επίδομα θα καταβάλλεται εγκαίρως και στο χέρι», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η δυνατότητα αυτή γίνεται πραγματικότητα καθώς υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο για να υλοποιηθεί εντός του 2019.
«Είναι ακόμα μία τολμηρή απόφαση της Κυβέρνησης που πηγαίνει πέρα από τις δεσμεύσεις μας και που βέβαια σηματοδοτεί ποιος είναι πραγματικά με το μέρος των πιο αδύναμων», συμπλήρωσε.

Διεκδίκηση πόρων από το ταμείο δίκαιης μετάβασης

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, σημείωσε πως μόλις σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες, απενεργοποιήθηκε η ωρολογιακή βόμβα της επιχείρησης, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει στα όρια της κατάρρευσης.
«Θέσαμε γρήγορους και εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους για τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028, ενώ ταυτόχρονα, δίνουμε -και θα κερδίσουμε- την μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε πόροι από το ταμείο δίκαιης μετάβασης να κατευθυνθούν σε εκείνες τις ελληνικές Περιφέρειες που θα χρειαστούν τη μεγαλύτερη στήριξη, καθώς η απεξάρτηση από τον λιγνίτη θα είναι πιο γρήγορη από αυτό που ίσως κάποιοι ανέμεναν».
Μίλησε για μία συνολική «πράσινη» απάντηση, με μία δέσμη παρεμβάσεων που θα αποτυπωθούν στην εθνική στρατηγική για την ενέργεια και το κλίμα, η οποία θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους.
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους θυμήθηκαν όψιμα την οικολογία και που λένε πολλά λόγια περί καθαρής οικονομίας, αλλά εξακολουθούν να βρωμίζουν τις πόλεις μας με αφίσες», κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης