Ενέργεια

Πιθανή συνάντηση με τον επικεφαλής της ExxonMobil θα έχει ο Putin - Στο τραπέζι το σενάριο συνεργασίας

Πιθανή συνάντηση με τον επικεφαλής της ExxonMobil θα έχει ο Putin - Στο τραπέζι το σενάριο συνεργασίας
Τι σχολιάζει το γραφείο Τύπου του προέδρου της Ρωσίας
Πιθανή συνάντηση με τον επικεφαλής της ExxonMobil, Darren Woods αναμένεται να έχει σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με γραφείο Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, ίσως γίνει συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
«Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει ξεχωριστά με τον επικεφαλής της ExxonMobil και η συνάντηση θα αφορά πιθανές συνεργασίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dmitry Peskov.
Στη συνέχεια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση για μια πιθανή απόσυρση της ExxonMobil από τα κοινά έργα με την Rosneft ως αποτέλεσμα των κυρώσεων των ΗΠΑ.
«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια. Εάν συμβεί, θα είναι μια σύντομη συνάντηση στην ημερήσια διάταξη του φόρουμ. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση» είπε.
Υπενθυμίζεται ότι η ExxonMobil αναγκάστηκε να αποσυρθεί από ορισμένα κοινά έργα με τη Rosneft το 2018, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Αρκτικής, αφού η διοίκηση του Trump επέβαλε κυρώσεις κατά της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης