Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε χαμηλό οκταετίας η παραγωγή του ΟΠΕΚ μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Σε χαμηλό οκταετίας η παραγωγή του ΟΠΕΚ  μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
Η παραγωγή  πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία μειώθηκε κατά 700.000 bpd
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε σε οκταετή χαμηλά το Σεπτέμβριο μετά από επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών μονάδων της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την περικοπή της παραγωγής, την εμβάθυνση του αντίκτυπου του  συμφώνου προσφοράς και τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Ο 14μελής Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) άντλησε 28,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) αυτό το μήνα, σύμφωνα με την έρευνα, μειωμένα κατά 750.000 bpd σε σχέση με τον Αύγουστο που ήταν το  χαμηλότερο μηνιαίο επίπεδο από το 2011.
Οι επιθέσεις του Σεπτεμβρίου στις δύο Σαουδαραβικές εγκαταστάσεις πετρελαίου έκλεισαν 5,7 εκατομμύρια μονάδες βάσης παραγωγής και οδήγησαν τις  τιμές αργού σε άνοδο κατά 20% στα 72 δολάρια το βαρέλι στις 16 Σεπτεμβρίου.
Η τιμή έκτοτε διαμορφώθηκε κοντά στα επίπεδα των 61 δολαρίων, κοντά στα επίπεδα πριν από την επίθεση στη Σ. Αραβία, συνοδευόμενο από ταχεία επανέναρξη της παραγωγής και ανησυχία για την επιβράδυνση της ζήτησης.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι σύμμαχοι πετρελαιοπαραγωγών, γνωστοί ως OPEC +, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την προσφορά κατά 1,2 εκατ. Bpd από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στην περικοπή είναι 800.000 bpd, το οποίο θα παραδοθεί από 11 μέλη, με απαλλαγές για το Ιράν, τη Λιβύη και τη Βενεζουέλα.
Τα 11 μέλη του ΟΠΕΚ που δεσμεύονται από τη συμφωνία, η οποία  θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2020, υπερβαίνουν εύκολα τις δεσμευμένες περικοπές. Η συμμόρφωση ήταν 218% το Σεπτέμβριο, από 131% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα.
Δύο από τους τρεις απαλλασσόμενους παραγωγούς άντλησαν επίσης λιγότερο πετρέλαιο από ό, τι τον προηγούμενο μήνα.
Η μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώθηκε στη Σαουδική Αραβία, η οποία προμήθευε 9,05 εκατομμύρια bpd ή 700,0000 bpd λιγότερο από ό, τι τον Αύγουστο.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης