Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δικαστής βάζει προσωρινό φρένο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Trump - Η αντίδραση του Λευκού Οίκου

tags :
ΗΠΑ: Δικαστής βάζει προσωρινό φρένο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Trump - Η αντίδραση του Λευκού Οίκου
Η δικαστική εντολή του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ ισχύει για ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον
Η αντιμεταναστευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης, μετά  την νέα απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, χθες, Παρασκευή, που μπλοκάρει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η προσωρινή δικαστική εντολή του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ ισχύει για ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή που κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, Μπομπ Φέργκιουσον.
«Το Σύνταγμα νίκησε σήμερα», δήλωσε ο Φέργκιουσον, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε καν ο Πρόεδρος», πρόσθεσε.
Ο Φέργκιουσον είχε καταθέσει προσφυγή τη Δευτέρα για να ακυρώσει παραμέτρους του προεδρικού διατάγματος, το οποίο κλείνει για τέσσερις μήνες τα σύνορα των ΗΠΑ για τους πρόσφυγες και για τρεις μήνες για τους πολίτες επτά χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη), ενώ η απαγόρευση που επιβάλλεται στους Σύρους είναι επ' αόριστον.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος απαντά με ανακοίνωσή του: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόκειται να καταθέσει επείγουσα δικαστική εντολή για να προχωρήσει η εφαρμογή του διατάγματος και να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστή Ρόμπαρτ".
Στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τη δικαστική απόφαση, αλλά λίγα λεπτά αργότερα απάλειψε τον χαρακτηρισμό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης