Δελτία Τύπου

Στις 1-2 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit»

Στις 1-2 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το «First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit»
Το περιφερειακό αυτό συνέδριο κορυφής θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην Αθήνα, με ενδιάμεσες συναντήσεις στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ενισχυθεί ο διάλογος
Το πρώτο ετήσιο Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στην Αθήνα, στις 1-2 Οκτωβρίου 2019. Το συνέδριο κορυφής διοργανώνεται από το Transatlantic Leadership Network, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ενέργειας: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία του Πανεπιστημίου Πειραιά και την εταιρεία επικοινωνίας Συμεών Τσομώκος.
Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανώτατα στελέχη  κορυφαίων εταιρειών και ομίλων του κλάδο της ενέργειας και ακαδημαϊκοί, με σκοπό να διερευνηθούν οι ευκαιρίες καίριας σημασίας καθώς και οι προκλήσεις του κλάδου, για την απρόσκοπτη συνέχιση εμπορικών και γεωπολιτικών συνεργειών.
Το περιφερειακό αυτό συνέδριο κορυφής θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην Αθήνα, με ενδιάμεσες συναντήσεις στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ενισχυθεί ο διάλογος.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του Summit περιλαμβάνονται τα ονόματα:

Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ελλάδα
Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Κύπρος
Mirko Sarovic, Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων, Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Δρ. Ιωάννης Κασουλίδης, π. Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Στρατηγικής, EuroAsia Interconnector
Joe Uddo III, Deputy Assistant Secretary, Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ
Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ελλάδα
Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Yossi Amrani, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα
Michael Haltzel, Πρόεδρος, Transatlantic Leadership Network, ΗΠΑ
Δρ. Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος, Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), Κύπρος
Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ελλάδα
Sasha Toperich, Ανώτατος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Transatlantic Leadership Network, ΗΠΑ
Δρ. Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ενέργειας: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ελλάδα

Στο πλαίσιο του Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit θα απονεμηθούν δύο βραβεία:

Το βραβείο “Mediterranean Leadership Award”  που θα αποδοθεί από κοινού από τους Οργανωτές του Συνεδρίου στον Rick Perry , Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ (θα παραληφθεί από εκπρόσωπο), για τα σημαντικά του επιτεύγματα στην προώθηση της ενεργειακής ποικιλομορφίας, της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και στην σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το δεύτερο βραβείο, το Prometheus Annual Energy Award,  θα απονεμηθεί στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη και θα συνοδευτεί από Ομιλία του Υπουργού. To βραβείο καθιερώθηκε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ενέργειας: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία του Πανεπιστημίου Πειραιά. Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και ο Πρέσβης Richard Morningstar, απεσταλμένος Ενέργειας των ΗΠΑ στην Ευρασία. 
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης