Πετρέλαιο

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η διακίνηση πετρελαίου της Βενεζουέλας από την Κούβα

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η διακίνηση πετρελαίου της Βενεζουέλας από την Κούβα
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναλαμβάνουν δράση εναντίον του ηγέτη της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, τον οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί παράνομο
Στο στόχαστρο του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ βρέθηκαν τέσσερις όμίλοι  και τέσσερα πλοία για τη μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας στην Κούβα, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον, ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη 24/9/2019.
Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο, η κουβανική κρατική εταιρεία εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου και άλλες οντότητες με έδρα την Κούβα «συνέχισαν να παρακάμπτουν τις κυρώσεις με τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα».
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αναλαμβάνουν δράση εναντίον του ηγέτη της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, τον οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί παράνομο ηγεμόνα.
"Οι κουβανέζοι ευεργέτες του Maduro παρέχουν μια σωτηρία στο καθεστώς και επιτρέπουν την κατασταλτική ασφάλεια και τη νοημοσύνη του", ανέφερε ο Mnuchin.
"Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ανήκει στον λαό της Βενεζουέλας και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δικτατόρων και για την παράταση της προσβολής της δημοκρατίας της Βενεζουέλας".
Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται η Caroil Transport Marine Ltd της Cypress και τρεις όμιλοι με έδρα τον Παναμά οι : Trocana World Inc, Tovase Development Corp και Bluelane Overseas SA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης