Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος στις τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ

Άνοδος στις τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ
Η μέση εθνική τιμή βενζίνης αυξήθηκε 3 σεντς στα 2,59 δολάρια ανά γαλόνι την Τρίτη,
Οι τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο την Τρίτη 17/9/2019 μετά την άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου σχεδόν 15%  την Δευτέρα μετά τις επιθέσεις Σαββατοκύριακου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με έκθεση της ΑΑΑ.
Η μέση εθνική τιμή βενζίνης αυξήθηκε 3 σεντς στα 2,59 δολάρια ανά γαλόνι την Τρίτη, σύμφωνα με την ΑΑΑ
Την Δευτέρα, η λέσχη αυτοκινήτων είπε ότι η τιμή ήταν 2,56 δολάρια.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,  drones επιτέθηκαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας - συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου στον κόσμο, Abqaiq. Οι επιθέσεις έβγαλαν 5.7 εκατομμύρια (ακατέργαστα) βαρέλια ανά ημέρα από την αγορά, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 6% της παγκόσμιας προσφοράς.
"Οι Αμερικανοί να αναμένουν ότι οι τοπικές τιμές των αντλιών θα αρχίσουν να αυξάνονται αυτήν την εβδομάδα", δήλωσε η Jeanette Casselano, εκπρόσωπος της ΑΑΑ.
"Το εάν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη τάση θα καθοριστεί από την τιμή των τιμών του αργού πετρελαίου και πόσο γρήγορα οι εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία μπορούν να ανακάμψουν και να επανέλθουν".
Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου της τιμής στην αντλία θα είναι πιθανότατα αισθητό στη Δυτική Ακτή, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των αμερικανικών εισαγωγών αργού πετρελαίου από το βασίλειο.
Στην Καλιφόρνια, οι μέσες τιμές αυξήθηκαν 2 σεντς στα 3,65 δολάρια ανά γαλόνι την Τρίτη, από 3,63 δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ΑΑΑ.


www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης