Τελευταία Νέα
Αφρική

H Αίγυπτος θα ανακοινώσει νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου δηλώνει ο υπουργός Πετρελαίου

H Αίγυπτος θα ανακοινώσει νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου δηλώνει ο υπουργός Πετρελαίου
Η Αίγυπτος προσδοκά στην ανακάλυψη και νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ευελπιστεί ότι θα αρχίσει τις εξαγωγές το 2019.
Η Αίγυπτος μπορεί να ανακοινώσει νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου το β΄ εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας Tarek El Molla.
Ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Egyptian Natural Gas Holding Co., Mohamed El Masry, δήλωσε από την πλευρά του, ότι η Αίγυπτος θα αρχίσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου το 2019.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ρωσική Rosneft συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2016 να αγοράσει το 35% των δικαιωμάτων στο κοίτασμα Shorouk, το οποίο γειτνιάζει με το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου μέχρι στιγμής στη Μεσόγειο, το Zohr, του οποίου τα δικαιώματα εκμετάλλευσης έχουν η Eni και η BP.
Σύμφωνα με τον El Molla, το γεγονός αυτό δημιουργεί προσδοκίες για νέες ανακαλύψεις κοντά στο πεδίο Zohr κατά το β΄ εξάμηνο του 2017.
Προς το παρόν πάντως η πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου εξαρτάται από τις εισαγωγές φυσικού αερίου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της και όπως είπε ο El Masry, μέχρι το τέλος του 2017 η Αίγυπτος θα εισάγει 43 έως 45 φορτία LNG από το Ομάν, τη Ρωσική Rosneft και τη Γαλλική Engie.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης