Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου θα εξετάσουν τα μέλη του OPEC+

Μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου θα εξετάσουν τα μέλη του OPEC+
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα νέα μέτρα
Το σενάριο περαιτέρω μείωσης της παραγωγής πετρελαίου θα εξετάσουν αύριο Πέμπτη (12/9) ο OPEC και οι σύμμαχοί του (OPEC+), σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού πετρελαίου του Ιράκ στο πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται πώς πέρυσι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός OPEC, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν για τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τις περικοπές να τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του έτους.
Τώρα, ο Ιρακινός υπουργός πετρελαίου Thamer Ghadhban δήλωσε ότι όταν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συναντήθηκαν τον Ιούνιο «υπήρξε η κοινή αντίληψη ότι ίσως έξι μήνες δεν είναι αρκετοί για να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα της περικοπής που αποφασίσαμε, και χρειαζόμαστε άλλους δύο μήνες».
«Αυτός είναι ο σκοπός της αυριανής συνάντησης. Για να δούμε αν πρέπει να συνεχίσουμε με την ισχύουσα περικοπή ή θα πρέπει να εφαρμόσουμε πιο αυστηρά μέτρα. Πρόκειται για μια κοινή απόφαση», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα (11/9) το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά (+1,22% στα 58,11 δολ/βαρέλι το brent) παρά την ανακοίνωση του OPEC για μείωση της ζήτησης το 2020.
Ο OPEC μείωσε την πρόβλεψη για την ζήτηση πετρελαίου το 2020 κατά 60.000 βαρέλια, στο 1,08 εκατ. βαρέλια την ημέρα, επικαλούμενος την παγκόσμια επιβράδυνση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης