Τελευταία Νέα

Έκθεση της Wood Mackenzie: Επιτακτική η αναβάθμιση των ανεμογεννητριών της Ευρώπης μέχρι το 2028

Έκθεση της Wood Mackenzie: Επιτακτική η αναβάθμιση των ανεμογεννητριών της Ευρώπης μέχρι το 2028
Η απόφαση να παραταθεί η διάρκεια ζωής των στροβίλων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες
Έως το 2028 θα έχουν διάρκεια ζωής 65 GW ανεμογεννητριών στην Ευρώπη, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση στον τομέα της ενέργειας της Wood Mackenzie.
«Ενώ αναβαθμίζουμε τα εξαρτήματα για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής μιας τουρμπίνας, πολλοί είναι εκείνοι που δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.
Από την πλευρά του, ο κύριος αναλυτής της Wood Mackenzie, Daniel Liu τονίζει πως: «Η απόφαση να παραταθεί η διάρκεια ζωής των στροβίλων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι στρατηγικές, οι οικονομικές πτυχές του έργου και οι συνθήκες λειτουργίας των χώρων και των στροβίλων».
Σύμφωνα με την έκθεση, η πλήρης επαναφόρτιση των στροβίλων αποτελεί μία από τις λύσεις που προτείνονται για τη διατήρηση της υφιστάμενης χωρητικότητας των χερσαίων ανεμογεννητριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «την αντικατάσταση των παλαιών τουρμπίνων με τη νέα τεχνολογία».
Παράλληλα, οι κύριες αγορές αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη - Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία - είναι απίθανο να εκπληρώσουν τους στόχους τους σε ότι αφορά το μερίδιο των ΑΠΕ στο συνολικό ενεργειακό τους μίγμα μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης