Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστάσιαδη στο Μαξίμου για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστάσιαδη στο Μαξίμου για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο
Στις 12:00 η συνάντηση
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη θα έχει σήμερα Τρίτη 10/9 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να συζητήσουν και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα τους απέναντι στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Η συνάντηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, γίνεται σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, όχι μόνο λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την Άγκυρα με τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και των εν εξελίξει συζητήσεων για το Κυπριακό.
Πάντως, η Άγκυρα εξακολουθεί να προκαλεί με κάθε τρόπο.
Είναι ενδεικτική η χθεσινή προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΕΞ έσπευσε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα.
«Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά» είπε ο Cavusoglu, αναφέροντας πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
«Με τις μονομερείς της ενέργειες η ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να διαμοιραστεί τους φυσικούς πόρους και όπως οι Ελληνοκύπριοι έκαναν το 2011 και το 2012, απέρριψαν χωρίς δισταγμό και πάλι την πρόταση που τους υποβλήθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά στις 13 Ιουλίου.
Ωστόσο αυτή η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι, το συζητάμε αυτό και με την διεθνή κοινότητα» είπε ο Cavusoglu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης