Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου με επιχειρηματικούς κολοσσούς για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στα υπεράκτια έργα

Συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου με επιχειρηματικούς κολοσσούς για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στα υπεράκτια έργα
Αρωγοί σημαντικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί
Πρωτοποριακή συνεργασία με τους βιομηχανικούς φορείς θα συνάψει το Κέντρο Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις υπεράκτιες δραστηριότητες της χώρας και στην μετατροπή της υφαλοκρηπίδας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCS) στην πρώτη παγκόσμια δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Παράλληλα, το Κέντρο Net Zero Solution που θα εδρεύει στο Αμπερτίν της Σκωτίας, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία.
Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το αποτύπωμα εκπομπών της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ουκρανία, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην αυξανόμενη ζήτηση για παραγωγή υδρογόνου και απομόνωση άνθρακα.
Αξίζει να σημειωθεί πως, αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η BP, η Shell, η John Wood Group, κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία E & P που δραστηριοποιείται στη βρετανική εταιρεία Chrysaor της Βόρειας Θάλασσας, η εταιρεία μηχανικών Aker Solutions που εδρεύει στο Όσλο και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χημικών INEOS, η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), η Total, η Siemens και η Equinor.
Τέλος, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Σκωτίας έθεσαν δεσμευτικούς στόχους για την επίτευξη καθαρών εκπομπών μηδενικού άνθρακα μέχρι το 2050 και το 2045 αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης