Αμερική

ΕΙΑ: Τα κοιτάσματα του Τέξας θα δώσουν ώθηση στην αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ

ΕΙΑ: Τα κοιτάσματα του Τέξας θα δώσουν ώθηση στην αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ
Η αύξηση της παραγωγής στη λεκάνη Πέρμια αναμένεται να καθοδηγήσει την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017 και το 2018 αναφέρει η ΕΙΑ.
Τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της Πολιτείας του Τέξας αναμένεται να καθοδηγήσουν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2017 και 2018, σύμφωνα με την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) της χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί από τα 8,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2016 σε έναν μέσο όρο 9,3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2018.
Η μεγαλύτερη ποσότητα από την εν λόγω αύξηση της παραγωγής αναμένεται να προέλθει από την πλούσια σε πετρέλαιο λεκάνη Πέρμια, που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων του Τέξας με το Νέο Μεξικό.
Όπως αναφέρει η ΕΙΑ, η παραγωγή στη λεκάνη Πέρμια έφθασε το 2016 σε έναν μέσο όρο 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, μια αύξηση 5% σε σχέση με το 2015.
Η ΕΙΑ αναμένει, ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και η παραγωγή στη λεκάνη Πέρμια αναμένεται να φθάσει κατά μέσο όρο στα 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017 και στα 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2018.
Στη λεκάνη Eagle Ford λεκάνη στο νότιο Τέξας, η οποία είναι γεωγραφικά μικρότερη από τη λεκάνη Πέρμια, η παραγωγή μειώθηκε από τα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2015 στα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2016, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.
Η ΕΙΑ όμως προβλέπει, ότι η παραγωγή στη λεκάνη Eagle Ford θα αυξηθεί κατά το γ΄ τρίμηνο του 2017 και θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία μέχρι το 2018, καθώς η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε νέες γεωτρήσεις στη λεκάνη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης