Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό - Παραμένει πάνω από τα 1200 δολάρια

tags :
Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό - Παραμένει πάνω από τα 1200 δολάρια
Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν 8% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη βοήθεια ενός αδύναμου δολαρίου εκτιμούν οι αναλυτές
Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός σήμερα Τετάρτη 1/2/2017 μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Ο χρυσός είναι ευαίσθητος στα επιτόκια, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επηρεάζουν το κόστος της διακράτησης μη απόδοσης περιουσιακών στοιχείων και ενισχύουν το δολάριο, στο οποίο διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού.
Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στην πρώτη πολιτική απόφαση της από τότε που ο Πρόεδρος Donald Trump ανέλαβε τα καθήκοντά του, καθώς η κεντρική τράπεζα αναμένει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές του.
"Είναι λίγο πολύ νωρίς για την Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αυτή τη στιγμή, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τα σχόλια που θα κάνουν σε σχέση με την προεδρία του Trump και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό», δήλωσε η Simona Gambarini οικονομολόγος της Capital Economics.
Η Capital Economics αναμένει αύξηση των επιτοκίων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είπε Gambarini  γεγονός που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην τιμή του χρυσού.
Στην Spot ο χρυσός μειώθηκε 0,6% σε 1,203.30 δολάρια η ουγγιά, μετά το χαμηλό των 1,213.20 δολαρίων κατά την διάρκεια της συνεδρίας.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησε 0,5% σε 1,204.9 δολάρια η ουγγιά.
Στις 21:30 ώρα Ελλάδας ο χρυσός βρισκόταν στα 1209,90 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας απώλειες 0,12%.
Ο χρυσός κέρδισε περισσότερο από 5% τον Ιανουάριο - καλύτερος μήνας από τον Ιούνιο 2016 - καθώς το δολάριο υπέστη τη χειρότερη εκκίνηση χρονιάς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, από τα  σχόλια του Trump  για το νόμισμα.
Το ETF Securities αναμένει το χρυσό στο τέλος του έτους στα 1.230 δολάρια ανά ουγγιά περίπου 2,5% από το κλείσιμο της Τρίτης.
«Οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν 8% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη βοήθεια ενός αδύναμου δολαρίου.
Ωστόσο η ενίσχυση του δολαρίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ο υποτονικός ενθουσιασμός για το μέταλλο στην προθεσμιακή αγορά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα sell-off".
Η bullish άποψη υπογραμμίζεται από μερικούς από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Wall Street. 
Τα στοιχήματα για το χρυσό και το στυλ διακυβέρνησης του Trump και οι επερχόμενες εκλογές στην Ευρώπη μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερη αστάθεια της χρηματιστηριακής αγοράς και τόνωση της ζήτησης για το μέταλλο καθώς θεωρείται ως ένα ασφαλές καταφύγιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης