Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μείωση 12% στα 46,9 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco το πρώτο εξάμηνο

tags :
Μείωση 12% στα 46,9 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco  το πρώτο εξάμηνο
Εξαγοράζει το 20% της ινδικής Reliance
Η Saudi Aramco, ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 46,9 δισ. Δολαρίων το πρώτο εξάμηνο, έναντι 53,02 δισ. Δολαρίων το προηγούμενο έτος μειωμένα κατά 12%.
Συγκριτικά, η Apple Inc, η πιο κερδοφόρα εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, είχε σημειώσει 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους.
Η Aramco δήλωσε ότι τα συνολικά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων εσόδων που σχετίζονται με τις πωλήσεις, διαμορφώθηκαν στα 163,88 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, από 167,68 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και την μειωμένη παραγωγή.
Η εταιρεία αύξησε τα μερίσματα από 32 δισ. δολάρια στα μέσα του 2018 σε 46,4 δισ., ενισχυμένη με ειδικό μέρισμα 20 δισ. δολαρίων που καταβλήθηκε ως αποτέλεσμα της "εξαιρετικά ισχυρής χρηματοοικονομικής της επίδοσης" το 2018, σύμφωνα με την έκθεση.
Η ινδική εταιρεία Reliance Industries ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12/8 ότι θα πουλήσει μερίδιο 20% στη Saudi Aramco, κάτι που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ινδία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης