Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Google: Από 100% ανακυκλώσιμα υλικά όλες οι συσκευές μέχρι το 2022

Google: Από 100% ανακυκλώσιμα υλικά όλες οι συσκευές μέχρι το 2022

Τρία από τα εννέα προϊόντα της Google περιέχουν ήδη ανακυκλωμένα υλικά, που κυμαίνονται από 20% έως 42, με το 100% να αναμένεται το 2022

Η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα (5/8) ότι σκοπεύει να εξουδετερώσει όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή των συσκευών της μέχρι το επόμενο έτος περιλαμβάνοντας ανακυκλωμένο πλαστικό σε κάθε προϊόν της μέχρι το 2022, όπως αναμεταδίδει το Reuters
Οι νέες δεσμεύσεις θα επιταχύνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας με στόχο να δείξουν στους καταναλωτές και στις κυβερνήσεις ότι περιορίζουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, δημιουργώντας έτσι, πιο ένα «πράσινο κλίμα».
Η Anna Meegan, επικεφαλής της βιωσιμότητας της μονάδας συσκευών και υπηρεσιών της Google, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές των προϊόντων, μειώθηκαν κατά 40% πέρυσι σε σύγκριση με το 2017.

Τρία από τα εννέα προϊόντα της Google περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά

Σε μια ανάρτηση της, η Google δεσμεύτηκε να εισάγει ανακυκλωμένο πλαστικό στο 100% των συσκευών της έως το 2022.

Η Meegan αναγνώρισε ότι η τριετής κατασκευαστική επιχείρηση hardware της Google ακολουθεί πολύ μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Apple Inc. (AAPL.O) σε ορισμένες προσπάθειες βιωσιμότητας.
Η Apple, η οποία το 2017 δεσμεύτηκε να κάνει "μία μέρα" μόνο με ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά, έχει τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό σε ορισμένα μέρη πολλών προϊόντων της.
Ωστόσο, τα πρότυπα βιωσιμότητας είναι πλέον μέρος του προγραμματισμού υλικού της Google, δήλωσε η Meegan. Οι συσκευές δεν μπορούν να περάσουν στην δεύτερη φάση ελέγχου στη διαδικασία σχεδιασμού της εταιρείας, εάν δεν αποδειχθεί ότι έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα βιωσιμότητας για τις πρώτες ύλες των συσκευών
Ολοκληρώνοντας, η Meegan δήλωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να ενθαρρύνουμε την βιωσιμότητα των προϊόντων μας σε ό, τι κάνουμε από δω και μπρος», προσθέτοντας πως: "Θα μας πάρει χρόνο για να επιδείξουμε την πρόοδο μας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης