Χρηματιστήριο

Μυλωνάς (Εθνική): Στόχος η μείωση των NPEs στο 5% το 2022 - Δεσμεύομαι για λύση στο ΛΕΠΕΤΕ - Μιχαηλίδης: Ξεκίνησε ο μετασχηματισμός

Μυλωνάς (Εθνική): Στόχος η μείωση των NPEs στο 5% το 2022 - Δεσμεύομαι για λύση στο ΛΕΠΕΤΕ - Μιχαηλίδης: Ξεκίνησε ο μετασχηματισμός
Η Εθνική ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της θυγατρικής στην Κύπρο, διατηρεί τη θυγατρική στα Σκόπια
Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να υποχωρήσει ο δείκτης των NPEs στο 5% το 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς, ενώ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση μιας υπεύθυνης λύσης όσον αφορά το ΛΕΠΕΤΕ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, απευθυνόμενος στους μετόχους από το βήμα της γενικής συνέλευσης τόνισε ότι «ο νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη βουλή δεν ευσταθεί ούτε λογικά ούτε νομικά.
Δεσμεύομαι ότι θα βρούμε στο μέλλον μία υπεύθυνη λύση».
«Η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε ομαλοποίηση, αρχίζουμε να μιλάμε για ανοδική πορεία των αξιών των ακινήτων, γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερες εξασφαλίσεις στην τράπεζα», τόνισε ο κ. Μυλωνάς.
Σύμφωνα με τον CEO, η καθαρή ζήτηση σε δάνεια κινείται σε θετικό ρυθμό.
«Ο στόχος της Εθνικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι να μειωθεί ο δείκτης των NPEs στο 5% το 2022 από 40% που ήταν στα τέλη του 2018.
Στο α΄εξάμηνο του 2019 η Εθνική πούλησε δάνεια μεσαίων επιχειρήσεων του 1 δισ. και ακταναλωτικά δάνεια αντίστοιχα του 1 δισ.
Το 2019 αναμένεται τα NPLs να μειωθούν κατά 4,4 δισ.», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.
Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι ο  στόχος για το 2022 είναι η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων να φτάσει το 12%, με οργανική κερδοφορία.
«Το 2019 κλείσαμε 20 καταστήματα, το 20%, η τράπεζα θα γίνει πιο φιλική, πιο απλή και ψηφιακή, προσφέροντας σημαντικότερες υπηρεσίες στους καταναλωτές.
Η Εθνική ήταν η πρώτη που απαλλάχθηκε από τον ΕLA.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 17%», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
Ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε νέο κανονισμό εργασίας ο οποίος θα δίνει ευελιξία στην τράπεζα και τους εργαζόμενους.
O πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι η Εθνική έχει αλλάξει σελίδα.
«Έχουμε όραμα το οποίο έγινε πρόγραμμα και μας διασφαλίζει την κερδοφορία.
Ο νέος μετασχηματισμός της τράπεζας ξεκίνησε ως ποτάμι και δεν γυρίζει πίσω, το ποτάμι έχει γίνει χείμαρρος δημιουργικότητας και αποτελεσματικότητας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΕ.
Η Εθνική ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της θυγατρικής στην Κύπρο, διατηρεί τη θυγατρική στα Σκόπια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης