Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης - Λάτσης συμφώνησαν να επιταχυνθεί η επένδυση στο Ελληνικό - Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Μητσοτάκης - Λάτσης συμφώνησαν να επιταχυνθεί η επένδυση στο Ελληνικό - Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επένδυση στο Ελληνικό
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επένδυση στο Ελληνικό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο μεγαλομέτοχο της Lamda Development Σπύρος Λάτσης, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε σχεδόν 1,5 ώρα, έλαβαν μέρος και άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στην επένδυση, η ολοκλήρωση της οποία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με ενημέρωση απο το Μέγαρο Μαξίμου χθες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ειναι η επένδυση στο Ελληνικό να προχωρήσει μέσα στο 2019.
«Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα.
Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα» είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης.
O υπουργός Ανάπτυξης έχει διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα για την επένδυση και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές είτε υπέρ είτε σε βάρος της Lamda Development.
Όσον αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελληνικό, όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έως τις 10 Αυγούστου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης