Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στο χρυσό - Στα 1215 δολάρια η ουγγιά έφθασε η τιμή του

tags :
Άνοδος στο χρυσό - Στα 1215 δολάρια η ουγγιά έφθασε η τιμή του
Το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 εβδομάδων
Ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο πάνω από τα 1200 δολάρια, την Τρίτη  31/1/2017 καθώς «ταραγμένοι» επενδυτές στράφηκαν στην αγορά χρυσού  όταν το δολάριο «χτυπήθηκε» από τα σχόλια του Πρόεδρου Trump για υποτίμηση του νομίσματος από άλλες χώρες.
Στην Spot αγορά ο χρυσός αναρριχήθηκε 1,22% στα 1,209.50 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα  futures κέρδισαν 1,29% στα 1,211.40 δολάρια.
Στις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1215,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 1,60%.
Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων μετά τις παραινέσεις Trump στις φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν αναθέσει στο εξωτερικό την παραγωγή, ενώ εμπορικός σύμβουλός του είπε ότι η Γερμανία χρησιμοποιούσε ένα "κατάφωρα υποτιμημένο" ευρώ για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Το νόμισμα των ΗΠΑ ήταν ήδη ασθενέστερο  μετά την απόλυση της Sally Yates, η οποία αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμα Trump για την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά μουσουλμανικές χώρες.
"Είναι σαφές ότι ο Trump παραμένει η βασική κινητήρια δύναμη για το χρυσό," δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής της Saxo Bank στην Κοπεγχάγη.
«Δεν έχουμε καμία είδηση για περικοπές δημοσιονομικών δαπανών και φορολογίας.
Αντ 'αυτού, ακούμε για προστατευτισμό και μια σκληρή στάση σχετικά με τη μετανάστευση. Αυτό εξασθενεί την αγορά."
Την άνοδο της τιμής του χρυσού ευνοεί και η εξασθένηση του δολαρίου - νόμισμα στο οποίο συναλλάσσεται σχεδόν αποκλειστικά - καθώς και η προοπτική βραδύτερης της αναμενόμενης αυξήσεως των επιτοκίων της Federal Reserve το 2017, λόγω ανησυχιών ότι η πολιτική του Trump θα «πνίξει» την αμερικανική ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης