Επιχειρήσεις

Air Liquide: Υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την GCGV και κατασκευή νέας μονάδας ASU στο Τέξας

tags :
Air Liquide: Υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την GCGV και κατασκευή νέας μονάδας ASU στο Τέξας
Η συμφωνία προβλέπει την παροχή οξυγόνου και άζωτου μέσω του δικτύου της Air Liquide στη μονάδα πυρόλυσης αιθανίου που θα κατασκευάσει η GCGV κοντά στο Corpus Christi, στο Τέξας
Η Air Liquide έχει υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία με την GCGV, μια κοινοπραξία που ανήκει στην ExxonMobil και τη SABIC.
Η συμφωνία προβλέπει την παροχή οξυγόνου και άζωτου μέσω του δικτύου της Air Liquide στη μονάδα πυρόλυσης αιθανίου που θα κατασκευάσει η GCGV κοντά στο Corpus Christi, στο Τέξας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Air Liquide σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας νέας Μονάδας Διαχωρισμού Αερίων (ASU - Air Sepapration Unit) καθώς και των σχετικών υποδομών στο Bay City του Τέξας, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ποσότητες αερίων.
Η Air Liquide θα εφοδιάζει τη μονάδα πυρόλυσης αιθανίου που θα κατασκευάσει η GCGV, ετήσιας δυναμικότητας 1,8 εκατομμυρίων τόνων, με 2.000 τόνους οξυγόνο και 900 τόνους άζωτο ημερησίως. Η Air Liquide θα προσθέσει επιπλέον 13 χιλιόμετρα αγωγών για να συνδέσει τη GCGV  στο υπάρχον δίκτυο αγωγών της στην περιοχή Gulf Coast. Με την επέκταση αυτή, η Air Liquide ενισχύει τη δυναμική της στη συγκεκριμένη περιοχή των ΗΠΑ, καθώς και την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη βιομηχανική περιοχή του Corpus Christi, όπου λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1930.
Η παραγωγική δυναμικότητα της νέας ASU στο Bay City, χάρη στη διασύνδεσή της με το εκτεταμένο δίκτυο αγωγών της Air Liquide στην περιοχή Gulf Coast, θα καταστήσει δυνατή την πλήρη κάλυψη των αναγκών του μελλοντικού εργοστασίου πετροχημικών της GCGV σε οξυγόνο και άζωτο, και, παράλληλα, θα επιτρέψει την απόσυρση παλιότερων και λιγότερο αποδοτικών υποδομών. Με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, η Air Liquide ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των πελατών της σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των δραστηριοτήτων της θα συμβάλει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της για το 2025.
Χάρη στην ικανότητα της Air Liquide να παρέχει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και αζώτου μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου παραγωγής και διανομής, οι πελάτες του Ομίλου μπορούν να επωφεληθούν από μια αξιόπιστη, ευέλικτη και ασφαλή προσφορά, που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες τους.
Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Η Air Liquide είναι περήφανη που αποτελεί μέρος αυτού του παγκόσμιου έργου και συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως η ExxonMobil και η SABIC. Η μακροπρόθεσμη αυτή συμφωνία και οι επενδύσεις στη νέα μονάδα διαχωρισμού του αέρα στο Bay City του Τέξας, αποδεικνύουν την ισχυρή τοποθέτηση της Air Liquide και τις εκτεταμένες δυνατότητες της στην περιοχή Gulf Coast των ΗΠΑ. Παράλληλα, αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες της βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών τους με αξιοπιστία, ασφάλεια και υπεροχή».




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης