Τελευταία Νέα

«Πράσινο» της Νέας Υόρκης για δύο υπεράκτια αιολικά- Στόχος τα 9.000 MW

«Πράσινο» της Νέας Υόρκης για δύο υπεράκτια αιολικά- Στόχος τα 9.000 MW
Η Νέα Υόρκη στοχεύει στα 9,000 MW παραγωγής αιολικής ενέργειας μέχρι το 2035
Την κατασκευή δύο νέων αιολικών σταθμών ενέργειας κοντά στα ύδατα του Long Island ανακοίνωσε η πολιτεία της Νέας Υόρκης με την συνολική ισχύ τους να αναμένεται περίπου στα 1.700 MW.
Οι συμβάσεις ανατέθηκαν στην νορβηγική εταιρία Equinor και σε μία κοινοπραξία μεταξύ της Δανικής Orsted και της Eversource των ΗΠΑ.
Οι παραπάνω εταιρίες θα ξεκινήσουν τώρα τις διαπραγματεύσεις με την Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Ενέργειας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με μακροπρόθεσμες συμβάσεις για τα πιστοποιητικά στον τομέα της αιολικής και ανανεώσιμης ενέργειας.
Η έναρξη λειτουργίας και των δύο έργων αναμένεται να αρχίσει το 2024.
Η Equinor θα προσφέρει από 60 έως 80 ανεμογεννήτριες, όπου θα καλύπτουν έκταση 80.000 στρεμμάτων και θα βρίσκονται στα νοτιοανατολικά του Long Island με την δυνατότητα να παρέχουν ενέργεια σε πάνω από 500.000 κατοικίες.
Οι συνολικές επενδύσεις θα ανέλθουν περίπου στα 3 δις. δολ.
Το έργο της Sunrise Wind θα έχει χωρητικότητα 880 MW και θα κατασκευαστεί 30 μίλια ανατολικά του Long Island, στο Montauk Point.
Δεδομένου ότι η Νέα Υόρκη στοχεύει στα 9.000 MW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2035, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Andrew M. Cuomo, περιγράφει τις τρέχουσες εξελίξεις, αποκωδικοποιώντας τα δεδομένα.
«Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, οι σημαντικότερες προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
«Με αυτή τη συμφωνία, η Νέα Υόρκη θα οδηγήσει τον δρόμο της ανάπτυξης της μεγαλύτερης πηγής αιολικής ενέργειας στις ανοιχτές θάλασσες του έθνους», πρόσθεσε.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και τα σχέδια της Νέας Υόρκης είναι φιλόδοξα, η υπεράκτια αιολική βιομηχανία στις Η.Π.Α. βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης