Ενέργεια

Σ. Οκταποδάς (ΔΕΔΔΗΕ): Στόχος το έξυπνο δίκτυο για διανομή ενέργειας σε 7,5 εκατ. μετρητές

Σ. Οκταποδάς (ΔΕΔΔΗΕ): Στόχος το έξυπνο δίκτυο για διανομή ενέργειας σε 7,5 εκατ. μετρητές
Πρόκληση είναι να προχωρήσει γρήγορα η αναμόρφωση του συστήματος μέτρησης, τονίζοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης
Τη μετάβαση σε ένα έξυπνο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας περιέγραψε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ΔΕΔΔΗΕ, μετά τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και τον διανομέα, είναι το δίκτυο που φροντίζει η ενέργεια να φτάσει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, μέχρι το τελευταίο σπίτι.
Ο κ. Οκταποδάς εξήγησε ότι στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι να μετατρέψει αυτό το δίκτυο σε ένα έξυπνο δίκτυο το οποίο θα μπορεί να διανέμει την ενέργεια σε 7,5 εκατ. μετρητές. Θα δημιουργηθούν υποδομές τέτοιες, που η διανομή να γίνεται με τρόπο ώστε όλοι οι παίκτες να μπορούν να διασυνδέονται μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο. Το δίκτυο αυτό θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια και πληροφορίες διευκολύνοντας την αγορά, καθώς στο νέο περιβάλλον κι ένας καταναλωτής μπορεί να μεταραπεί σε παραγωγό, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν μοντέλα αλληλοδιασύνδεσης παικτών στην αγορά.
Πρόσθεσε δε ότι η πρόκληση είναι να προχωρήσει γρήγορα η αναμόρφωση του συστήματος μέτρησης, τονίζοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης.
«Τα δίκτυα είναι εξαιρετικά κρίσιμες υποδομές για τη μετάβαση της ενεργειακής αγοράς σε ένα νέο σύγχρονο ψηφιοποιημένο μοντέλο», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης