Τελευταία Νέα

Ενδιαφέρον ανεξάρτητων παραγωγών για την προμήθεια 2.150 MW αιολικής ενέργειας στην Αίγυπτο

Ενδιαφέρον ανεξάρτητων παραγωγών για την προμήθεια 2.150 MW αιολικής ενέργειας στην Αίγυπτο
H χώρα διαθέτει τα μέσα για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ιδιωτικές επενδύσεις
Από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παράγεται το 20% ηλεκτρικής ενέργειας της Αιγύπτου μέχρι το 2022, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, διάφορες πηγές στο Αιγυπτιακό Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αποκαλύπτουν συνεχείς συζητήσεις με αρκετούς ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και προτείνουν μάλιστα να κατασκευαστούν αιολικά πάρκα, ικανά να παράγουν 2.150 MW.
Παράλληλα, η χώρα διαθέτει τα μέσα για να επιτύχει τις φιλοδοξίες της δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ιδιωτικές επενδύσεις στον υποτομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αρκετούς ανεξάρτητους παραγωγούς να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.
Άλλη πηγή κάνει λόγο για την αμερικανική εταιρεία General Electric, η οποία επενδύει περισσότερο στην υδροηλεκτρική ενέργεια στην Αφρική, ενδιαφέρεται επίσης για την αιολική ενέργεια στην Αίγυπτο. Αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με τη δανική εταιρεία Vestas Wind Systems για έργο αιολικής ενέργειας 4.000 MW. Ωστόσο, οι συνομιλίες σχετικά με αυτό το σχέδιο βρίσκονται σε αδιέξοδο. Εάν οι αιγυπτιακές αρχές δίνουν στις εταιρείες αυτές την ευκαιρία να επενδύσουν στην αιολική ενέργεια στην Αίγυπτο, θα είναι ένα μεγάλο άλμα για τη Vestas.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης