Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

tags :
Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,68% στις 28.291 μονάδες
Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αγορές στην Ασία, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στην επερχόμενη συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,97% στις 21.534,35 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -1,17% στις 6.672,20 μονάδες.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -2,20% στις 2.064,17 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,32% και τις 10.751,22 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,68% στις 28.291 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη διαπραγματεύεται στο -1,07% και τις 3.330,67 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -2,58% στις 2.933,36 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -2,72% και τις 9.186,29 μονάδες.
Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παροουσιάζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να στηρίξουν την εγχώρια οικονομία απέναντι στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ωστόσο τα θετικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν αρωτήματα αναφορικά με το εάν η Fed εξακολοθεί να πιστεύει ότι χρειάζεται μείωση επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 224.000 τον περασμένο μήνα, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών.
«Τα στοιχεία δημιοργούν ερωτήματα αναφορικά με το εάν θα δούμε δύο μειώσεις επιτοκίων το 2019 και όχι τις απαραίτητες τρεις μειώσεις που αναφέρουν μερικοί», σχολίασε ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, «θα τονίσουν πιθανω΄ς τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου και θα στηρίξουν τις εκκλήσεις για περαιτέρω μέτρα στήριξης παγκοσμίως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης