Επικαιρότητα

Διεθνής Τύπος: Θρίαμβος Μητσοτάκη - Οι Έλληνες τιμώρησαν τον Τσίπρα, επειδή τους «πρόδωσε»

Διεθνής Τύπος: Θρίαμβος Μητσοτάκη - Οι Έλληνες τιμώρησαν τον Τσίπρα, επειδή τους «πρόδωσε»
«O Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του» γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο
Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του exit poll στις ελληνικές εκλογές αναφέροντας πως η Νδ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του, ο οποίος δεν παίρνει παρά το 28,5% των ψήφων, σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικρίθηκε επειδή 'πρόδωσε' τους ψηφοφόρους του με τη συνέχιση της λιτότητας».
Οι Έλληνες ψήφισαν την Κυριακή (7/7) στις πρώτες βουλευτικές εκλογές από τη στιγμή που η χώρα εξήλθε των προγραμμάτων διάσωσης και το exit poll δείχνει, πως οι συντηρητικοί θα επιστρέψουν στην εξουσία και θα τερματίσουν τέσσερα χρόνια αριστεράς κυριαρχίας που κατηγορείται ότι, επιβάρυνε την Ελλάδα με μεγαλύτερο χρέος, σημειώνει το Reuters.
Το exit poll δίνει προβάδισμα  10 ποσοστιαίες μονάδες στη ΝΔ, δίνοντας της την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών της Ελλάδας, υπενθυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων.
Για καθαρή νίκη της ΝΔ κάνει λόγο το Bloomberg,

Handelsblatt: Οι Έλληνες επέλεξαν - O Μητσοτάκης νίκησε τον Τσίπρα

Στη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsbatt σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του exit poll.
«Ο Συντηρητικός Μητσοτάκης βρίσκεται στην κορυφή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται «οι Έλληνες επέλεξαν.
Ο ηγέτης του αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να επικρατήσει έναντι του Αλέξη Τσίπρα».
Η γερμανική εφημερίδα αφού αναμεταδίδει τα αποτελέσματα του exit poll σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ προηγείται με 38% - 42% ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 26,5% 30,5%.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα μπορούσε να γίνει την Τρίτη (9/7/2019) ενώ και του νέου κοινοβουλίου στις 17 Ιουλίου.
Αντίστοιχα, η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φέρει στη Βουλή το πρώτο μεγάλο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

France24: «Στο σκαμνi» o Tσίπρας, οι πολίτες δεν θα τον συγχωρήσουν – Μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

«Ο νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χάνει την εξουσία», γράφει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό δίκτυο «France 24».
«Ο νεαρός ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς είχε δημιουργήσει την ελπίδα, τον Ιανουάριο του 2015 σε ένα έθνος που βρισκόταν στο χείλος της πτώχευσης».
«Αλλά ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του νεότερου Έλληνα πρωθυπουργού των τελευταίων 150 ετών, οι ψηφοφόροι δεν θα τον συγχωρήσουν, ούτε για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του ούτε για τους υψηλούς φόρους που επιβλήθηκαν στους Έλληνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτραπεί το «Grexit»», προσθέτει.
«Οι Έλληνες θα δώσουν την τελική νίκη στο συντηρητικό κόμμα της ΝΔ με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σχολιάζει το δημοσίευμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται μεταρρυθμιστής, βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και υποσχέθηκε να «τονώσει την οικονομία» αλλά και «να αφήσει την κρίση πίσω», προσθέτει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης