Ενέργεια

Bρετανικό δικαστήριο παγώνει τα μερίσματα της Gazprom από την Nord Stream

Bρετανικό δικαστήριο παγώνει τα μερίσματα της Gazprom από την Nord Stream
Η Naftogaz ανέφερε ότι 145 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα δεσμεύονται "ως εγγύηση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του δικαστηρίου"
Βρετανικό ανώτατο δικαστήριο έχει παγώσει δυνητικά μερίσματα που θα μπορούσε να λάβει ο ρωσικός γίγαντας Gazprom από τη Nord Stream, ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/7/2019η ουκρανική κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz.
Η Naftogaz ανέφερε ότι 145 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα δεσμεύονται "ως εγγύηση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του δικαστηρίου".
Η Ουκρανία και η Ρωσία διαφωνούν για θέματα αερίου εδώ και χρόνια, κτάστηση η οποία κλιμακώθηκε μετά την αποχώρηση του φιλορωσικού ηγέτη της Ουκρανίας το 2014.
Το 2018, δικαστήριο της Στοκχόλμης διέταξε τη Gazprom να καταβάλει στη Naftogaz περισσότερα από 2,5 δισ. Δολάρια για μια διαφορετική συμβατική διαφορά, αλλά η Gazprom άσκησε έφεση κατά της απόφασης.
Νωρίτερα φέτος, το Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε υπόθεση του στη διαμάχη μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής στο σουηδικό δικαστήριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης