Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τουρκική NAVTEX ανήμερα των εκλογών στο Καστελόριζο

tags :
Τουρκική NAVTEX ανήμερα των εκλογών στο Καστελόριζο
Με τη NAVTEX υπ’ αριθμόν 763/19 η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια εκτεταμένη περιοχή
Μία μεγάλη περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει για ασκήσεις την Κυριακή των εκλογών η Άγκυρα.
Με τη NAVTEX υπ’ αριθμόν 763/19 η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.
Στο λιμάνι της Κερύνειας αγκυροβόλησε στο μεταξύ την Πέμπτη το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357,μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα "Πορθητής" και "Γιαβούζ" συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.
Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσαν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε» απείλησε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν», τόνισε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας με νέο Αττίλα την Κύπρο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης