Τελευταία Νέα

Σημαντικό challenge η ανακύκλωση του αιολικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη του κλάδου, σύμφωνα με το Wind Europe

Σημαντικό challenge η ανακύκλωση του αιολικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη του κλάδου, σύμφωνα με το Wind Europe
Σήμερα 2.5 εκατομμύρια τόνοι σύνθετων υλικών χρησιμοποιούνται στην αιολική βιομηχανία
Στις 130.000 αριθμήθηκαν το 2018 οι ανεμογεννήτριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τη Wind Europe, η οποία σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό συμβούλιο, τη χημική βιομηχανία ( European Chemical Industry Council), καθώς και την ευρωπαϊκή βιομηχανική ένωση σύνθετων υλικών (European Composites Industry Association – EUCIA), εξετάζουν τρόπους για την ανακύκλωση των πτερυγίων ανεμογεννητριών.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σήμερα 2.5 εκατομμύρια τόνοι σύνθετων υλικών χρησιμοποιούνται στην αιολική βιομηχανία.
Δεδομένου ότι μέσα στην επόμενη πενταετία 12,000 ανεμογεννήτριες αναμένεται να τεθούν εκτός λειτουργίας, ανακύπτει πως το ζήτημα των επιλογών ανακύκλωσης αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω βιομηχανίας.
Από την πλευρά του, ο Giles Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η χημική βιομηχανία παίζει αποφασιστικό ρόλο στην μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων υλικών και τα οποία θα καθιστούν τα πτερύγια των ανεμογεννητριών περισσότερο αξιόπιστα, βιώσιμα, και ανακυκλώσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης