Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η νέα ανατρεπτική εταιρική καμπάνια της Coca - Cola με το σύνθημα #NEVERSETTLE

tags :
Η νέα ανατρεπτική εταιρική καμπάνια της Coca - Cola με το σύνθημα #NEVERSETTLE
Ένα εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια αγοράζονται κάθε λεπτό ανά τον κόσμο και τα μισά από αυτά καταλήγουν στις θάλασσές μας
Με αίσθημα ευθύνης και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, η Coca-Cola παρουσιάζει τη νέα της ανατρεπτική εταιρική καμπάνια #NEVERSETTLE, μέσα από την οποία φιλοδοξεί να δείξει πως όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης στα πολυάριθμα ζητήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας σήμερα. Μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, η Coca-Cola αγκαλιάζει περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, αναγνωρίζοντας πως η ίδια δεν αρκεί να φτιάχνει αναψυκτικά, αλλά χρειάζεται να κάνει τη διαφορά για τον πλανήτη μας.
Η καμπάνια στηρίζεται σε τρεις πυλώνες που αποτελούν τους βασικούς τομείς στους οποίους η εταιρεία στοχεύει να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο και να ασκήσει επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο: τα απορρίμματα, το νερό και τις ίσες ευκαιρίες για τους ανθρώπους. Με το σύνθημα #NEVERSETTLE, η Coca-Cola θέλει να αποτελέσει κινητήριο δύναμη σε όλους τους παραπάνω τομείς. Μέσα από την νέα της καμπάνια, η εταιρεία αξιοποιεί την ευκαιρία για να αναδείξει τα πολλαπλά προγράμματα που πραγματοποιεί σήμερα, με στόχο την ανάπτυξη μέσα από τον σωστό και όχι τον εύκολο τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή φιλοδοξεί να ξεκινήσει ένα κίνημα που θα κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους, προσκαλώντας ολοένα και περισσότερους να γίνουν μέρος αυτού του κινήματος.
Όπως τόνισε ο CEO της Coca-Cola, James Quincey, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός πέρσι: «Μεταχειριζόμαστε αυτόν τον πλανήτη σα να υπάρχει και άλλος ένας στο ράφι που μάς περιμένει. Δεν υπάρχει».
Η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, επισήμανε σχετικά: «Είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση του επειγόντως που επιτάσσει να γίνει η Coca-Cola μέρος της λύσης. Το #NEVERSETTLE είναι κάτι περισσότερο από μία καμπάνια. Είναι μια δέσμευση που θέτει τον πλανήτη στον οποίο όλοι ζούμε ως την πρώτη προτεραιότητα, και μία νέα στάση ζωής που θέλουμε να προωθήσουμε. Είναι η δική μας ματιά απέναντι στον κόσμο, η οποία θέτει τον πλανήτη, την κοινωνία που ζούμε και, πάνω από όλα, τον άνθρωπο, στο επίκεντρο. Έτσι, καλούμε όλους να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας».
Οι τρεις πυλώνες της καμπάνιας #NEVERSETTLE αποτελούν τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους κινούνται οι βασικές προτεραιότητες της εταιρείας:

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Τα απορρίμματα και οι πλαστικές συσκευασίες βρίσκονται παντού και επιβαρύνουν τη ρύπανση του πλανήτη μας. Ένα εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια αγοράζονται κάθε λεπτό ανά τον κόσμο και τα μισά από αυτά καταλήγουν στις θάλασσές μας.
Η Coca-Cola πιστεύει πως «Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα» είναι εφικτός. Για τον λόγο αυτό, επενδύει τόσο στις συσκευασίες της, όσο και το περιβάλλον, και στοχεύει στην παραγωγή 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών έως το 2025, αυξάνοντας παράλληλα το ποσοστό του ανακυκλωμένου υλικού στα μπουκάλια της κατά 50% μέχρι το 2030. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε στην ανακύκλωση των τελευταίων. Για αυτό το λόγο η εταιρεία έχει δεσμευτεί δημόσια να συλλέγει και να ανακυκλώνει ένα μπουκάλι ή κουτάκι για κάθε ένα που πουλάει έως το 2030.
Η Coca-Cola συνεργάζεται με δήμους, πρωτοπόρους ανθρώπους και ΜΚΟ, και διερευνά τρόπους χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών ώστε να βρει έξυπνες λύσεις προκειμένου οι συσκευασίες πλαστικού να έχουν μια δεύτερη ή και τρίτη ζωή. Ζωντανό παράδειγμα του παραπάνω αποτελεί το «Zero Waste Future», το πρόγραμμα κληρονομιά που ξεκίνησε για πρώτη φορά πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί ένα τριετές, ολιστικό πρόγραμμα, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τους πολίτες γύρω από τη σημασία της ανακύκλωσης και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, και να εισαγάγει νέες, καινοτόμες υποδομές και διαδικασίες για την αναβάθμιση της διαδικασίας συλλογής, την ανάκτηση της ανακύκλωσης αλλά και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Βασίζεται στους άξονες της εκπαίδευσης, της παρέμβασης και της αλλαγής συμπεριφοράς, και μέσα στον πρώτο χρόνο του προγράμματος 100.000 πολίτες ενημερώθηκαν, 90 τόνοι πλαστικού συλλέχθηκαν και 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν στο μήνυμά του. Φέτος, το πρόγραμμα συνεχίζεται δυναμικά και επεκτείνει τη δράση του στις παραλίες και σε ακόμη περισσότερες περιοχές και τομείς της ζωής μας.

ΝΕΡΟ

Το νερό, το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη μας, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ανθρώπων και των κοινωνιών, απαραίτητο συστατικό για τα οικοσυστήματα και τις καλλιέργειες, και αναγκαίο για την οικονομική ευημερία των τοπικών αγορών ανά τον κόσμο. Συχνά χρησιμοποιείται άσκοπα και τα αποθέματά του αρχίζουν να λιγοστεύουν. Η Coca-Cola αναζητά διαρκώς νέους τρόπους για να το προστατεύει, να το επαναχρησιμοποιεί και να αναπληρώνει το υπάρχον απόθεμα, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων, τη διατήρηση των αποθεμάτων και τη συμβολή στην παροχή πρόσβασης των κοινοτήτων σε πόσιμο νερό. Η εταιρεία συνεργάζεται με ειδικούς σε τοπικό επίπεδο, ώστε να επιστρέφει στη φύση κάθε σταγόνα νερού που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων της.
Μέχρι στιγμής, η Coca-Cola έχει υλοποιήσει έργα σχετικά με το νερό σε 170 χώρες παγκοσμίως. Από το 2015, επιστρέφει στη φύση και τις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται κάθε σταγόνα νερού που χρησιμοποιεί, ενώ το 2017 επέστρεψε 155% περισσότερο νερό από όσο χρησιμοποίησε για την παραγωγή των αναψυκτικών της. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, 112.000 κάτοικοι σε 33 ελληνικά νησιά επωφελούνται από 542 εκατομμύρια λίτρα νερού που εξοικονομούνται ετησίως μέσα από τα έργα της Coca-Cola. 

ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Οι νέοι άνθρωποι, σε παγκόσμια κλίμακα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, ενώ γυναίκες ανά την υφήλιο συχνά πασχίζουν όσον αφορά τις ίσες ευκαιρίες.
Η Coca-Cola επιχειρεί να καταργήσει τα εμπόδια που αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο των νέων και των γυναικών, μέσω της πληθώρας προγραμμάτων ανάπτυξης και ενδυνάμωσης που έχει δημιουργήσει προκειμένου να εξελίξουν τις δυνατότητές τους και να χτίσουν το μέλλον που οι ίδιοι ονειρεύονται για τον εαυτό τους.
Αξιοποιώντας το εύρος της επιρροής της, η εταιρεία στοχεύει να βοηθήσει ένα εκατομμύριο νέους μέχρι το 2025 να λάβουν στοχευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση. Επιπλέον, δεσμεύεται να βοηθήσει στην ενδυνάμωση πέντε εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως έως το 2020, με το νούμερο που αφορά στη χώρα μας να ανέρχεται στις 5.000 γυναίκες.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης