Επικαιρότητα

Ανησυχία στην Κύπρο: Δορυφόρος εντόπισε το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» ανοιχτά της Πάφου

Ανησυχία στην Κύπρο: Δορυφόρος εντόπισε το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» ανοιχτά της Πάφου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει ερευνητικό πλοίο και στο Καστελόριζο
Ανησυχία προκαλούν στην Κύπρο δορυφορικές εικόνες που δείχνουν το γεωτρύπανο της Τουρκίας «Πορθητής» να πλέει δυτικά της Πάφου.
Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» διακρίνεται μέσα από τα σύννεφα να κινείται κοντά στην Πάφο, συνοδευόμενο από την πολεμική φρεγάτα Barbaros.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε κάνει τη δήλωση - «βόμβα» ότι οι γεωτρήσεις δυτικά της Πάφου έχουν ήδη ξεκινήσει.
Η δορυφορική εικόνα που δείχνει τον Πορθητή ανοιχτά της Πάφου
Οι δορυφορικές εικόνες -που έχουν ληφθεί στις 16 Ιουνίου- δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον λογαριασμό Image Sat Intl, ο οποίος δίνει και συγκεκριμένες συντεταγμένες για το τουρκικό γεωτρύπανο (Latitude: 34.9065964 / Longitude: 31.508665833333332).
Από τις συγκεκριμένες συντεταγμένες προκύπτει ότι ο «Πορθητής» -μαζί με το Barbaros- πλησίασε στα 50 με 60 χλμ τις ακτές της Πάφου.
 
98

Όπως αναφέρει το SigmaLive, η Κυπριακή Κυβέρνηση δηλώνει πως υπάρχουν πληροφορίες για τουρκική γεώτρηση, δίχως ωστόσο να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει ερευνητικό πλοίο και στο Καστελόριζο.

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης