Επικαιρότητα

Τσίπρας προς Τουσκ: Πάρτε μέτρα για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες»

Τσίπρας προς Τουσκ: Πάρτε μέτρα για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες»
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει το διήμερο 20-21 Ιουνίου, να καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ
Μέτρα κατά της τουρκικής προκλητικότητας ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους στη σκιά αναφορών του Reuters ότι η Σύνοδος Κορυφής θα αποφύγει να αποφασίσει συγκεκριμένες κυρώσεις κατά της Άγκυρας.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει το διήμερο 20-21 Ιουνίου, να καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
«Στη διάθεση οποιουδήποτε πολιτικού αρχηγού θέλει ενημέρωση» είναι ο πρωθυπουργός επισημαίνει το Μαξίμου, στη σκιά των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης για την αιφνιδιαστική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Την αισιοδοξία του ότι αποφασιστικά η ΕΕ θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία από ό,τι μέχρι σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Άγκυρα να στείλει ερευνητικό πλοίο και στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ότι οι τουρκικές απειλές είναι συνεχόμενες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά παραβίαση της ΕΕ.
Στο μεταξύ, η υπουργός Εργασίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει αντίδραση κατά της Τουρκίας σε επίπεδο ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης