Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Την εθνική οικονομία επικαλέστηκε ο Τσίπρας για τις πρόωρες εκλογές - Δεκτή η πρόταση από τον Παυλόπουλο

Την εθνική οικονομία επικαλέστηκε ο Τσίπρας για τις πρόωρες εκλογές - Δεκτή η πρόταση από τον Παυλόπουλο
Βάσει του Συντάγματος θα πρέπει να διορισθεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών - Η Βουλή θα διαλυθεί μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος
Το θέμα της εθνικής οικονομίας και το γεγονός ότι μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα μπορούσε να την βλάψει, επικαλέστηκε, όπως αναμενόταν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πραγματοποιηθούν πρώρες εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής και ήρθα σήμερα εδώ καθώς από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών δημιουργήθηκε μία συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για ητν πορεία της εθνικής οικονομίας.
Δεδομένου που έχουμε εισέλθει σε ένα ενάρετο κύκλο που δεν μπορεί να διαταραχθεί, με αυτά τα δεδομένα σας ζητώ όπως διαλυθεί η βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος».
Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Παυλόπουλος έκανε αποδεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου θα διαλυθεί η τρέχουσα Βουλή.
Σημειώνεται ότι με την αιτιολογία που επέλεξε ο κ. Τσίπρας του δίνεται η δυνατότητα βάσει του Συντάγματος να μην διορισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά η μόνη υποχρέωση είναι να αλλάξει ο υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να εξασφαλισθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξει και αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου Τύπου.

Εντός της εβδομάδας τα ψηφοδέλτια

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την περιφέρεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα  απ’ όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το σήμα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Στο μεταξύ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επίκειται άρωμα γυναίκας καθώς η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει χρέη εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα λάβει θέση «μάχης» απέναντι από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.
Επιπροσθέτως, η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να οριστεί επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο κατά πληροφορίες θα ενταχθούν ακόμη, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης κια ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Την ίδια ώρα, αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο, ενδεχομένως να προκύψουν και στο Κίνημα Αλλαγής καθώς ο σημερινός εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θα είναι πιθανότατα υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών.
Στην περίπτωση αυτή, το επικρατέστερο σενάριο που διακινείται στο παρασκήνιο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, θέλει  τον Παύλο Γερουλάνο να αναλαμβάνει τα ηνία της επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής παίρνοντας την σκυτάλη από τον έτερο Παύλο, στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης