Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Στις 18:30 σήμερα στον ΠτΔ ο Τσίπρας με αφορμή την οικονομία... για να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 7/7

Στις 18:30 σήμερα στον ΠτΔ ο Τσίπρας με αφορμή την οικονομία... για να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 7/7
Την εθνική οικονομία αναμένεται να επικαλεστεί ως επιχείρημα για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας
Η κλεψύδρα του χρόνου μετρά πλέον αντίστροφα για να ανοίξει επισήμως η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.
Οι προβολείς σήμερα (10/6/2019) στρέφονται στην Ηρώδου Αττικού καθώς στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ανακοινώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.
Την εθνική οικονομία αναμένεται να επικαλεστεί ως επιχείρημα για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι το αρνητικό αποτέλεσμα που έφεραν οι ευρωεκλογές για το κυβερνών κόμμα θα οδηγούσε τη χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο η οποία θα προκαλούσε αναταραξεις για την οικονομία.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης για την διεξαγωγή εκλογών.
Αμέσως μετά θα αντικατασταθεί κατά το συνταγματικό έθιμο ο υπουργός Εσωτερικών και θα οριστεί υπηρεσιακός ο οποίος θα αναλάβει και την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Την ίδια ώρα οι «μηχανές» στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν στο φουλ καθώς σήμερα στις οκτώ το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο θα κινηθεί μέχρι τις κάλπες.
Σε αυτό θα ξεχωρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό ενώ θα θέσει καθαρά και το δίλημμα της κάλπης.
Συνέχιση της μετά μνημονιακής εποχής ή επιστροφή στα μνημόνια με κυβέρνηση ΝΔ.
Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την περιφέρεια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα  απ’ όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το σήμα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Στο μεταξύ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επίκειται άρωμα γυναίκας καθώς η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει χρέη εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα λάβει θέση «μάχης» απέναντι από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.
Επιπροσθέτως, η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να οριστεί επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο κατά πληροφορίες θα ενταχθούν ακόμη, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης κια ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Την ίδια ώρα, αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο, ενδεχομένως να προκύψουν και στο Κίνημα Αλλαγής καθώς ο σημερινός εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θα είναι πιθανότατα υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών.
Στην περίπτωση αυτή, το επικρατέστερο σενάριο που διακινείται στο παρασκήνιο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, θέλει  τον Παύλο Γερουλάνο να αναλαμβάνει τα ηνία της επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής παίρνοντας την σκυτάλη από τον έτερο Παύλο, στο δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση, την Τετάρτη πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης