Πετρέλαιο

Επίθεση ΠΟΠΕΚ στους αρμόδιους για τη σήμανση καυσίμων στα πρατήρια

tags :
Επίθεση ΠΟΠΕΚ στους αρμόδιους για τη σήμανση καυσίμων στα πρατήρια
Εκτός τόπου και χρόνου είναι δυστυχώς οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τα Πρατήρια παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, την προηγούμενη Πέμπτη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα (Προδιαγραφές επισήμανσης πληροφοριών καυσίμων στα σημεία ανεφοδιασμού σύμφωνα με την Οδηγία 2014/94/ΕΕ.), με την οποία ενημερώνονται οι γενικές διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας για τη νομοθεσία που προβλέπει την υποχρεωτική αλλαγή των επισημάνσεων στις αντλίες καυσίμων και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων σε εφαρμογή της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας 2014/94/ΕΕ.
Οι αλλαγές επιβάλλονται λόγω της κυκλοφορίας νέου τύπου καυσίμων (βιοντίζελ, αιθανόλη) και κινητήρων (υβριδικά, ηλεκτρικά) ώστε ο καταναλωτής να είναι πάντοτε βέβαιος ότι προμηθεύεται το σωστό καύσιμο για το όχημά του.
Το οξύμωρο είναι όμως ότι το υπουργείο ενημερώνει στις 29 Μαΐου 2019 !!!! τις υπηρεσίες των περιφερειών ότι (…… η σήμανση των καυσίμων επί των αντλιών και των ακροφυσίων καθίσταται υποχρεωτική από τις 12 Οκτωβρίου 2018). η νομοθεσία θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ήδη από τις 12 Οκτωβρίου του 2018!
Και δεν είναι μόνο αυτό: η Π.Ο.Π.Ε.Κ είχε επισημάνει και προτείνει στα συναρμόδια Υπουργεία ήδη από πέρυσι (5/11/2018) εγγράφως, ζητώντας την συνδρομή τους να αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών αλλά και των πρατηριούχων και την τοποθέτηση των σχετικών σημάτων στα σημεία που προβλέπονται, με την υποστήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών, για τις νέες υποχρεώσεις που γεννώνται από την κοινοτική νομοθεσία.
Όμως στην επιστολή μας δεν πήραμε καμία απάντηση.
Το μόνο που απομένει να δούμε είναι, να επιβληθούν και πρόστιμα στα πρατήρια γιατί δεν έχουν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της νομοθεσίας...!», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης