Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ αποφασίζουν την απομάκρυνση Τζώρτζη από τη ΔΕΠΑ - Ζητά 20.000 ευρώ αποζημίωση... παραίτησης!

ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ αποφασίζουν την απομάκρυνση Τζώρτζη από τη ΔΕΠΑ - Ζητά 20.000 ευρώ αποζημίωση... παραίτησης!

Η αποπομπή Τζώρτζη εκτόνωσε και την έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό της εταιρίας με τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις

Με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) θα απομακρυνθεί τελικά ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης από την διοίκηση της ΔΕΠΑ.
O κ. Τζώρτζης, όπως αποκάλυψε το World Energy News (Σάββατο 1/6/2019) αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή του πολιτικού του προϊσταμένου κ. Γιώργου Σταθάκη και να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, αξιώνοντας την καταβολή αποζημίωσης που προβλέπει η σύμβασή του.

Έτσι, από την προηγούμενη Παρασκευή που του ζητήθηκε η παραίτησή του, ο Δ. Τζώρτζης παραμένει κλεισμένος στο γραφείο του, αρνούμενος να διευκολύνει τον πολιτικό του προιστάμενο.

Η πλευρά Τζώρτζη υποστηρίζει ότι θέλει να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές των μετόχων, ο Δ. Τζώρτζης ζητάει να του καταβληθεί αποζημίωση 20.000 ευρώ (!) προκειμένου να παραιτηθεί.

Η ασυνήθιστη για τα δεδομένα διορισμένων διοικήσεων ΔΕΚΟ στάση του κ. Τζώρτζη προκάλεσε εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος χθες (3/6) ζήτησε με επιστολή τους προς τους μετόχους και συγκεκριμένα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιο Τσοτσορό και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ριχάρδο Λαμπίρη, να πράξουν τα δέοντα ώστε να απομακρυνθεί από τη διοίκηση της ΔΕΠΑ ο κ. Τζώρτζης.

 

Από την ανεργία, επικεφαλής στη ΔΕΠΑ

 

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η εκβιαστική απαίτηση για αποζημίωση ενός ανθρώπου που προσελήφθη στη ΔΕΠΑ μετά απο ενάμισυ χρόνο στην ανεργία (είχε επίσης εκδιωχθεί από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και τον υπουργό Χ. Σπίρτζη πριν τοποθετηθεί στη ΔΕΠΑ), αποτελει μοναδικό παράδοξο για μία ΔΕΚΟ, στην οποία οι επικεφαλής υποτίθεται ότι τυγχάνουν της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας.
Εντύπωση επίσης προκαλούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες,  εκτός από τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό του στη ΔΕΠΑ, ο κ. Τζώρτζης λαμβάνει επιπλέον αποζημιώσεις, διπλασιάζοντας τις αμοιβές του, από τη συμμετοχή του στα ΔΣ της εταιρείας Ποσειδών και της εταιρείας του Ελληοβουλγαρικού αγωγού IGB, στις οποίες συμμετέχει η ΔΕΠΑ, κάτι το οποίο είχε αποκρύψει.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ο κ. Σταθάκης ζήτησε επίσης από τους μετόχους να αναθέσουν τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου προσωρινά στον πρόεδρο της ΔΕΠΑ κ. Β. Δότση.

Οι μέτοχοι αναμένεται να συγκαλέσουν πιθανότατα και σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση για να δώσουν τέλους στη διοικητική αρρυθμία της επιχείρησης.
Στο μεταξύ η αποπομπή Τζώρτζη φαίνεται ότι εκτόνωσε και την έκρυθμη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό της εταιρίας με τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι υπαναχώρησαν χθες προτάσσοντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα και βάζοντας σε δεύτερο πλάνο το κύριο αίτημα για συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα αναμένοντας από τη ΔΕΠΑ να ικανοποιήσει αμέσως τα αιτήματά τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης