Οι 4 νομοθετικές ρυθμίσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που ζητά η ΕΛΕΤΑΕΝ

Οι 4 νομοθετικές ρυθμίσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που ζητά η ΕΛΕΤΑΕΝ
Οι προτάσεις κοινοποιήθηκαν σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Η ΕΛΕΤΑΕΝ ζητά τέσσερεις επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις Α.Π.Ε. που, κατά τη γνώμη της Ένωσης, πρέπει να προωθηθούν κατά προτεραιότητα :

1.        Τα έργα Α.Π.Ε. με ΣΕΔΠ να μπορούν να πληρώνονται για την παραγόμενη ενέργεια έως την πλήρη λειτουργία της νέας αγοράς. Να αποσυνδεθεί η σχετική προθεσμία από τη θέσπιση του ΦοΣεΤεΚ (αρ. 61, ν. 4546/2018).

2.        Να παραταθεί η διάρκεια ισχύος των Οριστικών Προσφορών Σύνδεσης και των Αδειών Εγκατάστασης (αρ. 132, ν. 4495/2017) ώριμων έργων Α.Π.Ε.

3.        Να καταργηθεί το τέλος διατήρησης αδειών παραγωγής (αρ. πρώτο, παρ. I, υποπαρ. 1.2 του ν.4152/2013) που συνιστά άδικη και επαχθή φορολόγηση των επιχειρήσεων Α.Π.Ε.

4.        Να διασφαλιστεί η συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού της ΡΑΕ μετά τη λήξη των σχετικών συμβάσεων, κάτι που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της Αρχής.

Τα μηνύματα της ΕΛΕΤΑΕΝ στα κοινωνικά δίκτυα απευθύνονται στους δικτυακούς λογαριασμούς του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλου, του Αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, του υπευθύνου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστα Σκρέκα και της συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ για θέματα Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης